Kategorije
Odjeća

Povijest polo majice seže na kraj 19. i početak 20. stoljeća, u vrijeme kada je uobičajena majica kratkih rukava bila nepoznanica te se smatrala dijelom donjeg rublja. Iako mnogi misle da se počeci polo majica vezuju uz sport polo, to nije točno. Naime, povijest polo majica vezana je uz tenis. Odjeća tenisača tog vremena sastojala se od bijele košulje dugih rukava uvučene u hlače od flanela i kravate. Rukavi košulje bi se najčešće zavrnuli iznad lakta kako bi omogućili lakše kretanje igračima. Ipak, takvo nošenje košulje se pokazalo vrlo nepraktično i neudobno jer su se rukavi stalno odvrtali, a košulja bi ispadala iz hlača pa bi igrač tako stalno morao popravljati svoj dres.

polo majice

Preokret u dizajnu

Rene Lacoste, sedmerostruki osvajač Grand Slama, za US Open 1926. godine dizajnirao je novu vrstu teniskih majica koje su danas poznate kao polo majice. Model polo majica koje je izmislio Rene Lacoste imao je kratke rukave koji su sezali do iznad lakta s ravnom kragnom i tri gumba na prsima te su imale duži stražnji rub majice (tzv. teniski rep). Njegove polo majice bile su napravljene od pique pamuka koji je omogućava veću prozračnost i ugodnost tijekom igre. Neki smatraju da je upravo to razlog Reneovih pobjeda na teniskim natjecanjima.

Specifičnosti Lacostinog dizajna

Drugačiji dizajn Renea Lacoste spriječio je dotadašnje odvrtanje rukava, kragna se mogla jednostavno podići i tako zaštiti vrat od sunca, a na drugu stranu je bila dovoljno mekana da se jednostavno olabavi otkopčavanjem gumba. Godinu dana nakon predstavljanja novog dizajna polo majice, Lacoste je svoje polo majice ukrasio znakom krokodila na lijevoj strani prsa- danas poznatim logom tvrtke Lacoste.
Nekoliko godina kasnije, Rene Lacoste se povukao iz tenisa, no oduševljenje njegovim majicama nije jenjavalo te se 1933. godine udružio sa svojim prijateljem Andreom Gillerom koji se bavio proizvodnjom i prodajom odjeće. Uslijed sjedinjavanja Reneovog dizajna sa znakom krokodila i Andreovog znanja o izradi i prodaji odjeće, nastala je danas vrlo poznata i popularna robna marka Chemise Lacoste. Ako tražite polo majicu po povoljnoj cijeni, pogledajte ponudu na Hervis.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *