Kategorije
Uncategorized

Kraljevski sport nazvan tenis

Gem. Set. Meč. Prilikom prepoznavanja ovih riječi, zasigurno vas one asociraju, na svima poznati sport- tenis. Pojedini podatci dokazuju da povijest ovog sporta, u obliku vrlo sličnom današnjem, kakvog ga gledamo ili igramo, potiče iz 19. st. s po…

Gem. Set. Meč. Prilikom prepoznavanja ovih riječi, zasigurno vas one asociraju, na svima poznati sport- tenis. Pojedini podatci dokazuju da povijest ovog sporta, u obliku vrlo sličnom današnjem, kakvog ga gledamo ili igramo, potiče iz 19. st. s počecima u Francuskoj. Njegov sinonim je kraljevski sport, jer je u najranijem razdoblju njegovog postojanja to bio sport isključivo namijenjen elitnim građanima- kraljevima i kraljicama vodećih europskih država. No, kako 1924. god. to postaje profesionalni sport, a razlog tome je prvi zaigran turnir ikada te godine, nakon čega i olimpijski sport, postaje dostupan i sve popularniji među širokom populacijom, uključujući i rekreativce.

Gem. Set. Meč.

Poznato je da je tenis, sport za sve dobne skupine ljudi, kojega obično igraju dva do četiri igrača u standardno oblikovanim teniskim terenima, odmjeravajući snage s protivnicima, kako fizičku, tako i prevladavanje one psihološke nadmoći. Najpoznatiji turnir je Grand Slam, a čine ga Roland Garros, US Open, Wimbledon te Australian Open. Svakako, najviše što profesionalni igrač može dostići u svojoj karijeri je osvajanje svakog turnira od nabrojenih, a to je vjerojatno i san svakog od njih. Da bi dostizanje toga postalo realnost, potrebno je mnogo svakodnevnog treniranja te puno odricanja za stvaranje velikih uspjeha. Bitne komponente ovog, kao i svakog drugog sporta, jesu izdržljivost i snaga koje su iznimno potrebne jer se jedna teniska igra proteže i do nekoliko sati.

Tenis_nike_7385180-aa_250

Da bi svaki trud, ipak bio zasluženo nagrađen, poznato je kako je upravo tenis jedan od najbolje plaćenih sportova. Tome doprinosi velik broj obožavatelja i gledatelja koji ga prate preko malih ekrana ili uživo, izdvajajući za taj užitak velike iznose novaca. Tako praćenje ovoga sporta i dalje ostaje više orijentirano na bogatiju, „elitniju“ populaciju.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.