Kategorije
Sport

Adidas ima prepoznatljive proizvode

Uđete li u neku trgovinu sa sportskom odjećom i obućom, vjerojatno ćete jako brzo prepoznati Adidasove proizvode.
Prepoznatljivost brenda
Adidas je poznat po tri paralelne crte koje se mogu pronaći na njihovim proizvodima. Na isti način napravljen je i njihov logo. Karakterističnog je izgleda i sastavljen je od tri nakošene paralelne crte. Zanimljivost je i to što je samo ime registrirano s početnim malim slovom.
Uz samo ime Adidas veže se i popularna priča da je ime nastalo kombinacijom početnih slova izraza „All Day I Dream About Sports“, no ta priča ipak nije točna. Ime Adidas nastalo je kombinacijom nadimka i prva 3 slova prezimena njegova osnivača, Adolfa Dasslera. Naime, Adolfov nadimak je bio Adi te su tome dodana prva 3 slova njegova prezimena Dassler i tako je nastalo ime danas svjetski popularne tvrtke Adidas.
Iako na prvi pogled logo izgleda jednostavan, tvrtka ga je vrlo vješto ukomponirala u svoje proizvode tako da danas imamo ogroman izbor njihovih proizvoda karakterističnog izgleda.
Proizvodi
Adidas je najveću slavu stekao proizvodnjom tenisica za različite namjene. Posebno se izdvajaju po proizvodnji tenisica i kopački za nogomet, a o njihovoj kvaliteti govori činjenica da upravo njihovu obuću koriste brojne popularne nogometne ekipe. Isto tako, Adidas ima potpisane ekskluzivne ugovore s određenim igračima u pojedinačnim sportovima, poput tenisa, za koje izrađuje posebnu liniju proizvoda, od kompletne odjeće i obuće do nekih rekvizita. Naravno, ti proizvodi mogu se kupiti i u trgovinama, ali nerijetko po dosta većim cijenama od ostalih proizvoda.
Osim popularne obuće za mnogo raznih sportova, Adidas ima i vrlo uspješnu liniju odjevnih predmeta. Tako u asortimanu imaju odjeću za muškarce, žene i djecu. To su proizvodi poput trenirki, majica s dugim i kratkim rukavima, hlača, itd.
Osim toga, Adidas proizvodi i razne dodatke, poput lopti, satova, naočala i dr. Bez obzira za koji se proizvod odlučili, možete biti sigurni u odličnu kvalitetu koju Adidas nudi svojim kupcima.

Više informacija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *