Asics je na tržištu prisutan već više od 60 godina tra27

Oznake

Povezani postovi

Asics je na tržištu prisutan već više od 60 godina

Asics je proizvođač sportske odjeće i obuće iz Japana i na tržištu je prisutan već više od 60 godina. Tijekom godina, tvrtka je prošla razne probleme, ali ipak su opstali na tržištu koje je jače nego ikad.

Povijest

Tvrtka Asics se u početku zvala Onitsuka Co., po svom osnivaču Kihachiru Onitsuki. Osnovana je 1949. g. u Japanu, u gradu Kobe. Asics je započeo s proizvodnjom tenisica za košarku, ali se proizvodnja s vremenom širila i na opremu za ostale sportove. Tvrtka je preimenovana u Asics 1977.g. Ime je dobila po akronimu latinske izreke “Anima Sana In Corpore Sano” što bi u prijevodu značilo zdrav duh u zdravom tijelu. Od tada je glavna vizija tvrtke postala promoviranje zdravlja i fitnessa te njihovih proizvoda koji u tome pomažu.

Najveći uspjeh tvrtci je donosila prodaja tenisica, a dosta iza nje su ostale sportska odjeća i oprema. 2010.g. Asics je kupio švedsku tvrku Haglofs za nešto više od 128 milijuna dolara kako bi još više osnažio svoju poziciju na tržištu i ostao konkurentan ostalim velikim igračima.

Odličan ugovor i potvrda kvalitete, Asicsu je stigla 2011.g. kada je postao službeni proizvođač dresova za australsku kriket ekipu, čime je zamijenio njihovog velikog rivala, Adidas.

Modeli tenisica

Asics, za razliku od nekih drugih proizvođača, nema nekih posebnih modela tenisica za koje se može reći da su njihovi najpoznatiji modeli. No, tijekom godina su na tržište izbacili mnoštvo različitih modela za razne namjene te raznih atraktivnih boja i dizajna. Tenisice imaju njihove karakteristične četiri prekrižene crte, ali se razlikuju u mnoštvu drugih detalja.

Tenisice u njihovoj ponudi dostupne su u modelima namijenjenim ženama, muškarcima i djeci. Mnoge su toliko oduševile da su ih počeli nositi kao djeca te su ih nastavili nositi i dalje, odnosno postale su njihov jedini izbor prilikom kupnje novih tenisica.