Bavljenje SUPom pruža tjelovježbu za čitavo tijelo tra06

Oznake

Povezani postovi

Bavljenje SUPom pruža tjelovježbu za čitavo tijelo

SUP je sport vrlo sličan surfanju koje nam je tek prije nekoliko desetljeća postalo zanimljivo. Došlo nam je iz Havaja, a poznato je da su i davna plemena Južne Amerike koristili neki oblik SUP-a kako bi lovili ribu ili se potiho uvukli u neprijateljski teren. Ubrzo nakon što se proširio na američki kontinent, postao je jako popularan u surferskom svijetu.

Ono što vam je potrebno za bavljanje ovim sportom je SUP daska, slična onoj za uobičajeno surfanj te veslo, koje je ključan dio opreme. Bez vesla nemate s čime upravljati niti se kretati po vodi. Također je bitno i odijelo koje ovisi o vremenskom dobu, odnosno o temperaturi vode i vanjskog zraka, s obzirom da veći dio vremena stojite na dasci te ste pod direktnim utjecajem sunca i vjetra.

Sup je vodeni sport koji je vrlo popularan.

SUP kao tjelovježba za čitavo tijelo

Baveći se SUPom, koristite mnoge mišiće u svom tijelu. Od mišića ruku, nogu, leđa pa sve do onog najosjetljivijeg dijela, a to su mišići koji određuju samo naše držanje, čvrstoću tijela i koji najviše utječu na naše zdravlje. Samo veslajući nekoliko kilometara uz obalu, napravit ćete ozbiljnu tjelovježbu i potrošiti ogroman broj kalorija. S obzirom na čitavo vrijeme morate paziti da je SUP daska stabilna, koristite hrpu manjih mišića u svoj tijelu koje nemate priliku često koristiti.

Najbolja stvar u vezi SUP-a je da će vas sljedeći dan zasigurno boljeti mišići, ali vas neće biti briga jer SUP je toliko zabavan sport da uopće nemate osjećaj da se bavite sportom, kao što je to često slučaj kada trenirate u teretani ili nešto slično.

SUPom se možete baviti gotovo bilo gdje

Većina ljudi svoj godišnji odmor voli provesti negdje na obali uz more ili ocean. Idealno je kampirati negdje blizu obale, ali jedino bez čega ne možete kada je SUP u pitanju je voda. Bilo da je riječ o moru, oceanu, rijeci ili jezeru, potrebna vam je još samo SUP daska i veslo, spremni ste za bavljenje SUP-om.  Provjerite ponudo SUP opreme na Hervis web stranici.