Kategorije
Uncategorized

Brazil jednako je nogomet

Nogomet u Brazilu caruje Brazil je država gdje je u sportu sve podređeno nogometu. Nogomet je na prvim stranicama dnevnih novina, na svim vijestima i najčešće glavna tema u kafićima i restoranima. No, takvu popularnost je stekao zbog velikih zvije…

Nogomet u Brazilu caruje

Brazil je država gdje je u sportu sve podređeno nogometu. Nogomet je na prvim stranicama dnevnih novina, na svim vijestima i najčešće glavna tema u kafićima i restoranima. No, takvu popularnost je stekao zbog velikih zvijezda nogometa, koje su tu igru u Brazilu podigle do neba. Navijači su nekada idolizirali igrače kao što su Pelé i Romario, a danas se nastavljaju diviti mlađim majstorima poput Ronalda. 

nogomet brazil

Igra za sve površine

U Brazilu, nogomet se osim na travi igra i na drugim površinama. Jedna verzija nogometa, zvana „futsal“, igra se u dvoranama i puno je brža. Upotrebljava se specijalna lopta, koja se manje odbija. Futsal je igra gdje igraći razvijaju brzinu i načine kako prevariti protivnika i zabiti gol. Brazilci igraju i nogomet na plaži i tako zvani ulični nogomet, kojeg se može igrati bilo gdje. Za ulični nogomet, jedino što vam treba je lopta. Nogomet na plaži jako je teško igrati zbog pijeska, pa je potrebno puno podizanja lopte u zrak. Na taj način djeca u Brazilu već od malih nogu vježbaju trikove za velike svjetske terene.

Nije sve u pobjedi

U Brazilu treniraju djecu da postanu profesionalci. Iako je pobjeda važna, na prvome mjestu još je uvijek sama igra. Mladi igrači ne osjećaju pritisak da bi morali pobjeđivati. To navodno dolazi samo po sebi, a ključ je u svakodnevnom treniranju i posvećivanju života nogometu. Drugim riječima, nogomet je u Brazilu kultura.  

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.