Kategorije
Lifestyle

Online shopovi su spas za budžet

Svima je poznato kako je za kupovinu sportske opreme najčešće potrebno izdvojiti veliku količinu novca, no ukoliko neki dio opreme potražite na internetu, sigurno će vam pretraživač izbaciti niz online shopova koji prodaju sportsku opremu po nešto nižim cijenama nego je to slučaj u fizičkim trgovinama, čak i kada je riječ o istoj trgovini.

Naime, tražeći sportsku opremu na internetu moći ćete uspoređivati cijene artikala bez potrebe da idete u svaku trgovinu i izgubite značajnu količinu svog vremena. Također, većina online shopova nudi i određene popuste za prvu kupovinu, kao i razne pogodnosti za svoje vjerne kupce.

Online shopovi su spas za budžet

Širok asortiman online shopova

Osim privlačnih cijena i popusta koje nude, online shop često ima i puno širi asortiman od fizičkih trgovina, a neki od najčešćih artikala su:

  • široka paleta sportske opreme i rekvizita za sport poput velikog i malog nogometa, rukometa, košarke, odbojke, boksa, lova i ribolova (lopte, mreže, štoperice, reketi, sportski satovi, torbe, ruksaci, ribički štapovi, oprema za plivanje i ronjenje, štapovi za hodanje, oprema za lov, skije, bicikli, role, snowboardovi)
  • funkcionalna i moderna odjeća za slobodno vrijeme i fizičke aktivnosti renomiranih proizvođača (tenisice, trenirke, tajice, majice, kape, rukavice, skijaška odjela, sportski grudnjaci, jakne)
  • kućne sportske sprave – vrhunske sprave poput sobnih bicikala, traka za trčanje, utega, girija i sličnih pomagala koja će vam pomoći u održavanju tjelesne kondicije u vlastitom domu najpoznatijih i najpouzdanijih svjetskih proizvođača
  • zdrava prehrana i dodaci prehrani – neizostavan dio svakog ozbiljnijeg bavljenja sportom i rekreacijom koji doprinosi postizanju odličnih rezultata

Osim širokog asortimana sportske opreme, pomagala i prehrambenih artikala, online shop sa sportskom opremom karakterizira i velik raspon veličina odjevnih proizvoda, pristupačne cijene i velik broj najmodernijih modela na tržištu. Online shopovi sportskom opremom kao hervis.hr sigurno će zadovoljiti potrebe sportaša i rekreativaca svih generacija. Također će na jednom mjestu ponuditi sve potrebno za vrhunske sportske i rekreativne uspjehe i postignuća.

Kategorije
Lifestyle Multimedija

Od začetaka do must have kamere

Prva serija GoPro kamera proizvedena je 2015. godine te je predstavljala prvi, najmanji i najlakši model kamere toga tipa. Prvi model GoPro kamere nije imao kućište od polikarbonata te je bio potpuno vodootporan. Snimci snimljeni tim modelom imali su iznad 1920×1440 piksela pri 30fps, a početna cijena bila je 400 $, no poslije je pala na 186 $ kada je ova moćna kamera zaludjela cijeli svijet.

GoPro kamera je danas must have te se smatra jednom od najboljih akcijskih kamera na tržištu. Posebno su joj naklonjeni obožavatelji ekstremnih sportova i ljubitelji dobre i kvalitetne fotografije jer s njom možete snimati sve od ronjenja i surfanja do brdskog biciklizma te ju je moguće fiksirati na bilo koju podlogu, što omogućuje snimanje nevjerojatnih videozapisa tijekom bavljenja ekstremnim aktivnostima. Danas GoPro kamera dolazi u tri modela: GoPro Hero 7 White, GoPro Hero 7 Silver i GoPro Hero 7 Black.

GoPro kamera

GoPro Hero modeli

GoPro Hero modeli su modeli GoPro kamera koji predstavljaju unaprijeđenu verziju GoPro kamere te nude bolje performanse ove popularne kamere. Ovi modeli pojavili su se u rujnu 2018. godine čime su se tada prestale proizvoditi ranije verzije GoPro kamere. Ipak, starije verzije je i dalje moguće pronaći na tržištu te se iste i dalje vrlo dobro prodaju.

Najbolja od najboljih – GoPro Hero 9 Black

GoPro Hero 9 Black predstavlja najbolju GoPro kameru koja je trenutno dostupna na tržištu. Naime, GoPro Hero 9 Black posjeduje sve karakteristike prethodnog GoPro Hero modela, no dodane su mu i nove karakteristike s kojima su se poboljšalo korištenje društvenih mreža poput streaminga uživo direktno s kamere, vertikalno snimanje videa i fotografija, self-timer za fotografije i ograničavanje dužine snimke na 15 ili 30 sekundi.

Također, redizajnirana je i kontrola ekrana osjetljivog na dodir čime je postignuta lakša upotreba ovog modela GoPro kamere u usporedbi s prethodnim modelima. Osim toga, ugrađen je i stabilizator slike koji smanjuje vibracije i podrhtavanje kamere tijekom snimanja ili slikanja.

Kategorije
Lifestyle

Neka dijete uživa u vožnji dječjeg bicikla

Prvi dječji bicikl velik je životni događaj za svakog mališana. Ipak, učenje vožnje bicikla je za mnogu djecu proces koji ne prolazi glatko. Ponekad je samo stvar prakse i vježbe, a nekad problem može biti i dječji bicikl koji nije odgovarajuće veličine, pa mladim biciklistima zadaje dodatne probleme.

dječji bicikl

Birajte s mališanom

Ako svom djetetu kupujete prvi dječji bicikl, onda je dobro da se u kupnju uputite s njim. Osim što će dijete tada moći odabrati stil, boje i oblik bicikla koji želi, također ćete lakše odabrati bicikl za koji ste sigurni da budućem biciklistu odgovara. Za odabir prave veličine dječjeg bicikla prije svega je važna djetetova visina i promjer kotača bicikla.

Počevši od 4 do 6 godina, veličina kotača bi trebala biti 14 inča, a svaku godinu do dvije veličina kotača bi se trebala povećavati za oko 2 inča. Dijete s 10 godina najčešće je dovoljno veliko da vozi bicikl s kotačima promjera 24 inča. Ipak, ove su mjere napravljene prema prosjecima, pa na umu treba imati kako dijete možda treba veći ili manji dječji bicikl, s obzirom na svoju visinu.

Obratite pozornost i na još neke sitnice

Osim što dječji bicikl malog biciklista mora biti prilagođen njegovoj visini, morate obratiti pozornost i na još neke stavke. Prije svega, na težinu bicikla. Ako je dječji bicikl pretežak, u slučaju nezgode ili pada (koji će se vjerojatno dogoditi tijekom učenja vožnje), dijete će ga teško moći podići i maknuti sa sebe.

Također, kupujte kvalitetne bicikle koji će moći izdržati test vremena. Iako se može činiti kako je kupnja kvalitetnog, a skupog dječjeg bicikla gubljenje novca, kvalitetan dječji bicikl olakšat će učenje vožnje bicikla. Kada ga dijete preraste, uvijek ga možete pokloniti ili prodati, a nemojte zaboraviti da ga također dio vremena možete i prilagođavati veličini djeteta namještanjem visine sjedala i volana. Tako će vaše dijete jedan dječji bicikl moći koristiti barem tri do četiri godine.

Kategorije
kuča Lifestyle

Dobra rasvjeta za udobniji dom

Dobra rasvjeta u domu veoma je važna kako bi vaš dom uvijek bio ugodan za boravak ili rad. Različiti dijelovi domova zahtijevaju različite vrste rasvjete, pa je važno da svaki prostor osvijetlite prema tome kako se prostor koristi. Poigrajte se različitim vrstama rasvjete u svom domu, kako bi vaš dom uvijek izgledao odlično.

rasvjeta u kuhinji

Vanjski prostor

Dobra rasvjeta vani često je velik izazov. Osim što je često teško pronaći pravo mjesto za rasvjetu, problem također može predstavljat i pronalazak rasvjete koja je dovoljno jaka za vanjski prostor. Ovisno o tome osvijetljavate li samo prilaz kući ili garažu, ili pak tražite rasvjetu za prostora za boravak, trebati ćete različite vrste rasvjetnih tijela. LED reflektori savršena su rasvjeta za prilaze i garaže, pogotovo ako imaju senzor pokreta. Ipak, tražite li rasvjetu za vanjski prostor u kojemu boravite, onda je bolji odabir kombinacija više manjih rasvjetnih tijela koja nisu toliko jaka.

Prostor za opuštanje i odmor

Spavaća i dnevna soba, kao i blagovaona, prostori su u kojima je dinamična rasvjeta veoma bitna. Prije svega, prostor treba prilagoditi vremenu kada se opuštate i uživate, stoga je važno izbjegavati jarku, direktnu i blještavu rasvjetu. Sjenila koja ublažuju svjetlo odlična su ideja za rasvjetu u tim prostorima, a također je pametno birati rasvjetna tijela koja su uperena u strop. Osim glavnog rasvjetnog tijela, dobro je također uložiti u više manjih rasvjetnih tijela, poput stolnih i podnih lampi i zidnih svjetala, koji će omogućiti da osvijetlite samo dio prostora.

Dobro osvijetljena radna površina

Rasvjeta u prostorima u kojima mnešto radite također je veoma bitna – kuhinja, kupaonica i radna soba traže dodatnu rasvjetu. Za takve prostore prije svega je važno dobro osvijetliti radnu površinu, na primjer s reflektorima. Rasvjetu je važno postaviti tako da tijekom rada sami sebi ne stvaramo sjenu, a najbolje je uložiti u rasvjetna tijela koja se mogu prilagođavati i namještati po potrebi.

Kategorije
Lifestyle

Odaberite najbolje šatore za kampiranje

Volite li kampirati, onda sigurno znate važnost odabira dobrog šatora za kampiranje. Koji su najbolji šatori za kampiranje za vas ovisi o mnogo stvari. Osim toga gdje i kada idete kampirati, važno je razmisliti i o tome kako ćete do tamo doći, ali i koliko ljudi mora stati u šator za kampiranje.

najbolji šatori za kampiranje

Ovisno o sezoni i prostoru

Postoji nekoliko vrsta šatora za kampiranje s obzirom na razinu zaštite koju pružaju, što valja imati na umu kada se pripremate za novu avanturu. Idete li u hladnije krajeve, u kojima je vrijeme često kišno i vjetrovito, najbolji šatori za kampiranje su oni četvero-sezonski. Oni najčešće dolaze s aluminijskim šipkama i vanjskim materijalom te podom šatora koji su gotovo u potpunosti vodonepropusni, pa će vas zaštititi i od jačih naleta vjetra, kao i od dugotrajne kiše. Uz to, takvi šatori nude i dodatnu zaštitu od hladnoće. Planirate li pak kampirati ljeti, pogotovo uz more, onda su najbolji šatori za kampiranje oni čiji vanjski materijal nudi prozračnost i UV zaštitu, kako bi omogućio lakšu regulaciju temperature unutar šatora i zaštitio vas od jakog ljetnog sunca.

Jednostavno za prenošenje

Ako se na kampiranje vozite autom, onda težina samog šatora nije toliko bitna. Ipak, idete li pješke ili pak biciklom, najbolji šatori za kampiranje biti će oni koji imaju manju težinu. No, nemojte raditi kompromise što se zaštite tiče, jer nikada ne znate kakvi će vas uvjeti dočekati. Razlike u težini izmeðu četvero-sezonskog i tro-sezonskog šatora za kampiranje ipak nisu tolike da biste riskirali prokišnjavanje šatora.

Mjesta za sve

Što se prostora tiče, najbolji šatori su oni u kojima dovoljno mjesta ima za sve. Birate li šator za dvoje ljudi, jedna dodatna osoba u šatoru mogla bi biti veliki problem što se tiče temperature, prozračnosti, ali na kraju krajeva i količine prostora. No, ako se radi o šatoru za više ljudi, jedna dodatna osoba u šatoru nije toliki problem, ali taj scenarij pokušajte ostaviti kao posljednju opciju.

Kategorije
Lifestyle

Brojni štandovi ljeti prodaju samo japanke Havainas

Prošećete li ljeti po obali uz more ili po nekom turističkom mjestu, zasigurno ćete zamijetiti mnoštvo štandova koji prodaju razne suvenire i slično. Također, postoje i štandovi koji prodaju odjeću i obuću. Ljeti su mnogima japanke omiljena vrsta obuće pa ne čudi da upravo japanki ima najviše na takvim štandovima. A isto tako, postoji mogućnost da ćete pronaći i štandove koji prodaju isključivo japanke Havainas. Ako se pitati zašto, odgovor je vrlo jednostavan. Japanke Havainas mnogi smatraju najboljim japankama na tržištu.

Vedno atraktivni Havaianas

Odlična kvaliteta i veliki asortiman

Japanke Havainas prije svega krasi iznimna kvaliteta. Tvrtka Havainas uložila je puno novca i vremena u istraživanje i potragu za idealnim materijalima koji bi bili pogodni za izradu japanki. Upravo zbog toga su danas japanke Havainas izvrstan proizvod i razlog zašto se mnogi odlučuju za kupovinu upravo japanki ovog proizvođača. Materijali koji su korišteni pri proizvodnji osiguravaju udoban hod, a s druge strane je riječ o materijalima koji su vrlo otporni na razne vanjske utjecaje. Zbog toga japanke Havainas spadaju u komade obuće koje ćete moći duže vrijeme nositi.

Djeca također vole Havainas japanke

Uz odrasle, djeca također vole nositi japanke Havainas. No, njih će ,umjesto kvalitete, prije svega privući zanimljivo oslikana gazišta. Često su to njihovi omiljeni junaci iz animiranih filmova, serija i drugog. A tvrtka Havainas je poznata i po tome što na tržište voli izbacivati posebne serije japanki s aktualnim motivima.

Primjerice, kada se u kinu pojavi neki poznati crtić, djeca obožavaju sve što je na neki način povezano s tim crtićem.

A kada u trgovini ugledaju japanke Havainas koje su oslikane s jednim od likova iz toga crtića, možete biti sigurni da će to biti ljubav na prvi pogled kada je riječ o tome koje japanke odabrati. A kada tome dodamo i odličnu kvalitetu, roditelji mogu biti sigurni da su kupili odličan proizvod za svoju djecu.

 

Kategorije
Lifestyle

Slovenija vam može ponuditi skijanje na visokoj razini

Dali ste se ikada pitali, kakvo skijanje nudi Slovenija? Svi oni, koji hode do naših susjeda, da bi se spuštali po bijelim stazama, zadovoljni su, a razloga za to naravno ima mnogo. Ako do danas još niste znali, Slovenci su skijaški narod, a sve to dokazali su brojni skijaši, koje su u prošlosti imali, a što je još važnije, svi ti skijaši odrastali su na tim brojnim stazama, koje ova mala država ima. Ako samo pratite skijanje po televiziji, već vam je puno jasno – Pohorje, Kranjska gora, Rogla i puno toga drugoga – sve vam je to praktički na dohvat ruke, a kad ćete jednom biti kod njih, sigurni smo, da ćete dobiti sve ono, što vam mogu ponuditi i neke druge države!

Što je zapravo tako posebno, šti ima Slovenija i skijanje kod njih? Jedna od jako velikih prednosti ove male države je sigurno ta, da su njihove cijene još prihvatljive za naše standarde. Znači, ako ćete poželjeti spuštanje po bijelim stazama, to vas sigurno neće stajati cijelo bogatstvo, a naravno, niti ako ćete poželjeti spavati na kojem od tih skijališta – hoteli i apartmani se mogu dobiti po normalnim i dosta niskim cijenama. Ako idemo dalje, tu je još jako važna sređenost svih tih staza, koje kod njih postoje – one za skijanje i one za trčanje na skijama – sve ćete to dobiti, a bit će spremno, tako kako mora biti!

Sad kad znate te neke sitnice, možemo vam otkriti još koju – ova skijališta su zanimljiva isto tako za mnoge obitelji, a razlog je u tome, da imate na njima mogućnosti, da skijate po velikim strminama, a pored njih se nalaze i mnoge staze za početnike u ovom sportu. Pa eto, ako vam sve to nije dovoljno, a ima naravno toga još puno više, onda ćete stvarno morati negdje dalje i svakako za sve ono platiti puno više – ali ipak, najprije probajte sve to kod naših susjeda, jer sigurni smo, da vam neće biti žao!

http://www.rogla.eu/hr/sto-ciniti/zimi

Kategorije
Lifestyle

Idete na šetnju? Obujte lagane patike!

 

U posljednjim godinama sve više djece je debele, to znači, da imaju previše kilograma i da jako brzo dobivaju bolesti, kao što su dijabetes i slično. Naravno, sva ta debelost ide sa njima kroz život, pa dočekaju dvadesete, tridesete i dalje sa viškom kilograma. Zašto je tome tako? Kao prvo, je jako bitan razlog u tome, da mnogi ljudi ne paze što jednu – kruh, sokovi i puno toga drugoga, što utječe na debelost, a pored toga mnogi ljudi ne naprave ništa za svoje tijelo – znači, ne kreču se ništa ili jako premalo. Da bi se sve to nekako promijenilo, negdje treba početi, ali gdje?

Ako ste se pitali gdje početi, onda je sigurno najbolje, da to napravite kod hrane. Iz domače kuhinje izbacite sve, što je napravljeno iz bijelog brašna, isto tako izbacite sve sokove i slatkiše, te jako brzo zaboravite na svu prerađenu hranu, koju kupujete u trgovinama. Kad sredite sve te stvari, počnite se kretati – za početak počnite sa šetnjama, a kad vam to bude premalo, možete početi i sa laganim trčanjem. Znači, svaki dan ili barem svaki dan krenite van – krenite do bližnje šume, krenite na neki brežuljak, krenite bilo gdje u prirodu na šetnju. Na noge stavite neke patike, na sebe neku laganu trenirku i to je to, spremni ste za kretanje.

Kad se jednom nalazite u patikama i krenete van, morate znati, da će vam se srce početi brže kretati, da ćete se nadisati sviježeg zraka, da ćete se smiriti od stresa i na kraju krajeva, da svu to vrijeme, kad ste vani, nećete ništa jesti – sada razumijete, zašto je dobro otići na šetnju? Znajte jedino, da će vam prije ili kasnije lagane šetnje biti premalo – kad dođete do te šetnje, možete ili ubrzati korak ili povećati dužine vašeg šetanja. A kad van i to neće biti više dovoljno, nabavite neke tenisice za trčanje i krenite na put – sve to će vam koristiti, sve to će vas dovesti do zdravlja i do boljeg raspoloženja!

Više

Kategorije
Lifestyle

Različite patike, za različite situacije – što sve vam treba?

Nekad se govorilo, da samo žene imaju deset ili još više parova obuće, a danas su došla vremena, kad se jako slično dešava i kod muškaraca. A što onda, kad se nađu dva takva u familiji, kamo onda staviti sve te patike i ostale cipele? U takvim primjerima potrebni su veliki ormari, jer ako ih nemate, onda se vam jako brzo može dogoditi, da imate u hodniku kod ulaznih vrata kaos, a naravno, toga si nitko ne želi. Ali ipak – sada se sigurno mnogi pitaju, zašto bi netko imao deset ili još više komada obuće u svojim ormarima? Pa odgovor je dosta jednostavan – ako želite na nogama kvalitetu za svaku priliku, jako brzo će vam se dogoditi, da dođete do brojke deset ili još više!

Pogledajmo malo, kako se dođe do takvih brojeva. Na primjer, da u jednom stanu žive dva sportaša – muž se bavi sa trčanjem i nogometom, a žena sa aerobikom i plesom. Sve to su različiti sportovi, pa je tako jako brzo jasno, da na trčanje i na nogomet ne možete u istim tenisicama. Zbog toga je potrebno nabaviti za svaki sport ono, što je najbolje za njega! Isto tako je i kod posla – sa obućom, koju upotrebljavate za trčanje, nikako ne možete na posao – istina je, da je ona jako udobna, ali nikako nije primjerna za poslovne svrhe! U takvoj situaciji muškarci opet imaju jedan ili dva para cipela, a isto tako i žene, ako ne još više!

Idemo dalje? Naravno, da idemo! Što onda, kad dođe ljeto? Ni tada ne možete nositi iste stvari na nogama, kao što ste ih nosili u zimskim danima. Tada je potrebno na noge staviti neke lagane patike, kad krenete na primjer u kakvu šetnju ili na primjer neke japanke, kad krenete na more ili na domaći bazen na kupanje! Ako sada na brzino zbrojimo svu tu obuću, koju smo u ovim redovima spomenuli, postat će vam jako brzo jasno, zašto u nekim familijama trebaju tako jako velike ormare za obuću. A što se dogodi tek onda, kad u takvoj familiji dobiju još dijete? Tek tada počinje prava zabava!

Kategorije
Lifestyle

Najveće pogreške kad kupujete sandale

Uvijek ste mislili, da kad kupujete sandale ne možete napraviti nikakve pogreške? Naravno, da ih možete i to jako velike – sve to vas može dovesti do toga, da ćete biti jako slabe volje, kad ćete se šetati rivom negdje uz more, jer će se vam na nogama raditi žulj ili pak ćete na nogama imati nešto u čemu opšte nećete moči hodati, jer je udobnost nikakva. Eto, da bi izbjegli sve te i mnoge druge probleme, ovdje ćemo zapisati, na što sve možete naići i kako sve te probleme izbjeći – ako ćete ovo pročitati, vaš će korak biti puno udobniji, pa bilo gdje sa vašim nogama hodali.

Idemo redom – jedna od najvećih pogrešaka koje ljudi rade, kad kupuju sandale je, da ih preplate – pitate se kako i zašto? Odgovor je jednostavan – jer ih kupuju koji dan prije odlaska na more, znači u ljetnim danima, kada su cijene za ovu obuću na višku. Ako želite uštedjeti koju kunu, onda kupujte u zimi, kada su vani rasprodaje – tada je pravo vrijeme, da uštedite novac. Idemo dalje – sljedeća pogreška kod kupovanja je gledanje na cijenu, a ne na kvalitetu proizvoda – kod tako malih svota, isplati vam se tu i tamo platiti koju kunu više, jer to znači, da ćete na svojim nogama nositi nešto, što je kvalitetno izrađeno i naravno, napravljeno od dobrih materijala – u tome ćete sigurno uživati.

Ako ste mislili, da je to sve, što ljudi krivo rade, onda ste pogriješili – jedna od čestih pogrešaka je kupovina premale obuće. To će prije ili kasnije značiti, da ćete vaša otkrivena stopala negdje ozlijediti, a kad se vam to desni na moru, kad je morska sol u pitanju, mogli bi naletjeti na jako velike probleme. Eto, da bi izbjegli sve te stvari ili još neke druge, pazite što i kako radite i kako kupujete – ponekad je potrebno tako malo, da bi čovjek bio sretan, da bi čovjek mogao hodati udobno – napravite to za sebe i za svoje noge!