Kategorije
Lifestyle Multimedija

Od začetaka do must have kamere

Prva serija GoPro kamera proizvedena je 2015. godine te je predstavljala prvi, najmanji i najlakši model kamere toga tipa. Prvi model GoPro kamere nije imao kućište od polikarbonata te je bio potpuno vodootporan. Snimci snimljeni tim modelom imali su iznad 1920×1440 piksela pri 30fps, a početna cijena bila je 400 $, no poslije je pala na 186 $ kada je ova moćna kamera zaludjela cijeli svijet.

GoPro kamera je danas must have te se smatra jednom od najboljih akcijskih kamera na tržištu. Posebno su joj naklonjeni obožavatelji ekstremnih sportova i ljubitelji dobre i kvalitetne fotografije jer s njom možete snimati sve od ronjenja i surfanja do brdskog biciklizma te ju je moguće fiksirati na bilo koju podlogu, što omogućuje snimanje nevjerojatnih videozapisa tijekom bavljenja ekstremnim aktivnostima. Danas GoPro kamera dolazi u tri modela: GoPro Hero 7 White, GoPro Hero 7 Silver i GoPro Hero 7 Black.

GoPro kamera

GoPro Hero modeli

GoPro Hero modeli su modeli GoPro kamera koji predstavljaju unaprijeđenu verziju GoPro kamere te nude bolje performanse ove popularne kamere. Ovi modeli pojavili su se u rujnu 2018. godine čime su se tada prestale proizvoditi ranije verzije GoPro kamere. Ipak, starije verzije je i dalje moguće pronaći na tržištu te se iste i dalje vrlo dobro prodaju.

Najbolja od najboljih – GoPro Hero 9 Black

GoPro Hero 9 Black predstavlja najbolju GoPro kameru koja je trenutno dostupna na tržištu. Naime, GoPro Hero 9 Black posjeduje sve karakteristike prethodnog GoPro Hero modela, no dodane su mu i nove karakteristike s kojima su se poboljšalo korištenje društvenih mreža poput streaminga uživo direktno s kamere, vertikalno snimanje videa i fotografija, self-timer za fotografije i ograničavanje dužine snimke na 15 ili 30 sekundi.

Također, redizajnirana je i kontrola ekrana osjetljivog na dodir čime je postignuta lakša upotreba ovog modela GoPro kamere u usporedbi s prethodnim modelima. Osim toga, ugrađen je i stabilizator slike koji smanjuje vibracije i podrhtavanje kamere tijekom snimanja ili slikanja.

Kategorije
Multimedija

Pojednostavite si svakodnevicu uz pametni sat

U današnjem svijetu teško je izbjeći modernizaciju. Većina stvari koje se nalaze oko nas mogu se pronaći i u takozvanoj pametnoj inačici, koja nudi mogućnost umrežavanja i povezivanja s drugim aparatima, kao i neke dodatne značajke koje obična verzija nema.

pametni sat

Prepoznajte pametni sat

Na pitanje treba li vam pametni sat, teško je odgovoriti ako niste sigurni ni u to što on zapravo predstavlja. U neku ruku, pametni satovi su zapravo nastavak vašeg pametnog telefona koji vam omogućuje lakši pristup odreðenim informacijama, poput dolaznih poziva, poruka i obavijesti na telefonu.

Najvažnija funkcija pametnog sata je, kako se vidi iz imena, sat, no uz to oni nude i brojne druge mogućnosti. Nekim pametnim satovima može se čak surfati i internetom, dok vam drugi mogu poslužiti kao zamjena za fitness narukvicu, koja prati vašu aktivnost tijekom cijelog dana i noći.

Kompatibilnost

Kod odabira pametnog sata najvažnije je odabrati model koji će biti kompatibilan s vašim pametnim telefonom. Najbitniji je zapravo operacijski sustav pametnog sata, kojih na tržištu za sada ima nekoliko. Imate li Apple pametni sat, onda će s njim nažalost biti kompatibilni samo iPhone ureðaji, dok pametni satovi s Android OS-om mogu biti upareni i s Android, ali i s nekim Apple mobilnim telefonima. Neki proizvoðači, poput Samsunga, imaju svoj zaseban operacijski sustav za pametne satove, koji je kompatibilan samo s telefonima te marke, na što je takoðer važno pripaziti.

Funkcije

Kod kupnje pametnog sata obratite pozornost na kapacitet baterije i vrstu zaslona. Pametni satovi sa zaslonom u boji bateriju u najboljem slučaju mogu potrošiti u dva dana, dok oni e-paper ili crno bijeli mogu pomoći da baterija traje nekoliko puta duže. Uz to, tu je i odabir zaslona na dodir ili gumba, koji više ovisi o vašim osobnim preferencijama. Mjerači otkucaja srca, aktivnosti i ugraðeni GPS takoðer su funkcije koje bi vam mogle biti od koristi kod pametnog sata. Provjerite ponudu pametnih satova u trgovinama Harvey Norman.

Kategorije
Multimedija

Garmin satovi pratit će vas u svakom trenutku

Tražite li satove koji će vam pomoći pratiti aktivnost tijekom dana i optimizirati svaki trening, no takoðer dati i uvid u kvalitetu sna i količinu kretanja, onda je pametan fitness sat najbolja opcija za vas. Ipak, veoma je važno odabrati kvalitetu, a tražite li sat u koji ćete se uvijek moći pouzdati, onda su Garmin satovi uvjerljivo najbolja opcija za koju se možete odlučiti. Lijep dizajn, jednostavno sučelje i zanimljive funkcije omogućit će vam da trenirate kao nikad prije i imate potpuni uvid u sve informacije koje bi vas mogle zanimati.

garmin satovi

Dizajn koji osvaja

Prednost Garmin satova nad svim drugim pametnim fitness satovima upravo je u mnoštvu različitih dizajna u kojima se može pronaći. Od simpatičnih, razigranih satova, pa sve do pročišćenog i minimalističkog dizajna, Garmin satovi nude ponešto za svaki ukus. Umjesto klasičnih dizajna pametnih fitness satova koje očekujete, Garmin satovi na tržištu nude nešto novo i neočekivano. Elegantni i jednostavni, Garmin satovi mogu se nositi u svim prilikama, bez obzira trenirate li ili se pak nalazite na nekoj svečanoj prigodi. Uz to, osim klasičnih ženskih i muških modela, Garmin satovi mogu se pronaći i u razigranim dječjim izdanjima prepunim boje i motiva koji će zasigurno oduševiti i najmlaðe.

Jednostavan pristup svim podatcima

Osim svevremenskog dizajna, ono što Garmin satove odvaja od drugih je i mnoštvo funkcija koje nude. Da biste svoje podatke koje je prikupio vaš Garmin sat mogli pregledati na što je jednostavniji način moguće, svi Garmin satovi se preko zasebne aplikacije mogu spojiti s pametnim telefonom putem Bluetootha. Na pametnom telefonu možete vidjeti sve prikupljene podatke, pratiti kretanje zabilježeno GPS-om, ali i pristupiti postavkama kao i mijenjati izgled samog sata. Samim time, korištenje Garmin sata jednostavnije je i preglednije, pogotovo usporedite li ga s klasičnim navigiranjem putem gumba na satu i čitanja s manjeg ekrana. Provjerite ponudu pametnih satova na stranici www.hervis.hr

Kategorije
Multimedija

Ruksak za laptop mora biti udoban

Glavna prednost laptopa nad stolnim računalima je njihova fleksibilnost – svoj laptop sa sobom možete ponijeti bilo gdje i na njemu raditi kada god vam to odgovara. Ipak, želite li svoj laptop nositi sa sobom po gradu ili na put, važno je da ga smjestite u sigurnu i čvrstu torbu, koja će ga štititi od udaraca, ali i vama olakšati prenošenje!

 

Ruksak umjesto torbe

Iako se na tržištu mogu pronaći razne verzije običnih torbi, ruksak za laptop je generalno popularnija i sigurnija opcija. Iako ne toliko teški kao prije, ruksaci danas i dalje teže nekoliko kilograma. Odlučite li se za običnu torbu, težinu cijelog laptopa nosite na jednoj strani tijela, a to može dovesti do bolova u leđima i ramenima, pogotovo ako se radi o dugom vremenu. Ruksak za laptop stoga je mnogo bolja opcija, jer raspoređuje težinu torbe na obje strane u istoj mjeri.

Po vašoj mjeri

Kod odabira ruksaka za laptop, na umu morate imati svoje navike i potrebe. Prije svega, važna je veličina laptopa, koja će odrediti minimalnu veličinu ruksaka koju morate potražiti. Nadalje, važno je da razmislite o tome trebaju li vam dodatci poput otvora za powerbank, pretinca za vodu, dodatnog džepa za sitnice, unutrašnjih pretinaca i odvojaka za više uređaja i slično. Na tržištu se danas može pronaći niz dizajna ruksaka za laptop, od onih uskih u koje stane samo laptop, do onih većih a pretincima za dodatne stvari.

Udobnost je bitna

Bez obzira na veličinu ruksaka za laptop, veoma je važno uložiti u udobnost – naramenice koje se urezuju i poleđina koja vam ne pristaje uz leđa nakon kratkog vremena postati će problem. Stoga radije uložite u skuplje, ali udobnije modele, jer ćete od njih na kraju imati više koristi te ćete ih vjerojatno češće nositi, uz mnogo manje neugodnosti i bolova.

Provjerite ponudu na web stranici www.harveynorman.hr.

Kategorije
Multimedija

Djeca obožavaju tablete

Danas smo okruženi raznim tehnološkim rješenjima. Živimo u svijetu u kojem gotovo svakodnevno na tržište izlaze novi proizvodi koji nam mogu olakšati život ili ga jednostavno obogatiti s nekim novim iskustvom. A svemu tome su izložena djeca od najranije dobi. Nekada djeca nisu imala puno izbora osim klasičnih igračaka ili raznih improviziranih igračaka. Danas od samog rođenja odrastaju uz razne uređaje i pomagala i teško ih je od toga izolirati. A i vrlo brzo se tome prilagođavaju i brzo se nauče korištenju mobitela, tableta i sličnih uređaja. Tablet za djecu je jedan od tih novih proizvoda koji djeca naprosto obožavaju.

tableti za djecu u Harvey Normanu

Tablet za djecu je odličan proizvod za zabavu i učenje

Tablet za djecu je proizvod koji djeca mogu koristiti za zabavu, ali i za učenje. Razlikuje se od klasičnog tableta u nekoliko stvari. Prije svega, tablet za djecu često je i dodatno obložen zaštitnom navlakom kako ne bi došlo do oštećenja u slučaju pada. Djeca su često neoprezna pa se može dogoditi da im tablet ispadne iz ruke. Ako ste pak kupili tablet za djecu koji nema tu zaštitnu navlaku, svakako je preporučljivo da je posebno kupiti. Jer ona će biti puno jeftinija nego kasniji popravak razbijenog tableta.

Osim toga, tablet za djecu već ima ugrađene i razne edukativne igre koje vaše dijete može igrati. Iako te igre možda djeluju jednostavno, pomoći će u razvijanju raznih aktivnosti kod djece, primjerice logičnog razmišljanja, učenja slova, brojeva i slično. Neki tableti za djecu posjeduju i sve ostale karakteristike kao i klasični tablet, a imaju mogućnost potpune prilagodbe. To znači da ćete sami kao roditelj moći odabrati koje aplikacije će vaše dijete moći pokretati, hoće li imati pristup Internetu i slično. To je svakako odlična mogućnost jer biste kao roditelj trebali paziti na ono što vaše dijete može koristiti na tabletu.

Kategorije
Multimedija

Tableti u raznim trgovinama

Tableti su se pojavili na tržištu prije nekoliko godina i mnogi im nisu predviđali veliku popularnost. Riječ je o uređajima nešto veće dijagonale od mobitela, ali koji nemaju mogućnost telefoniranja. No, suprotno očekivanjima, tableti su postali vrlo popularni. Često se koriste u poslovne svrhe, a mogu se koristiti i kao zabava. Osobito su popularni među djecom koja brzo svladaju njihovo korištenje. A o njihovoj popularnosti govori i činjenica da su se počeli uvoditi i u neke škole te da ih učenici redovito koriste pri nastavi. Ako ste se i sami odlučili za kupnju tableta, ali cijene vam se čine previsoke, onda je tableti akcija ono na što biste trebali obratiti pozornost.

Akcije u raznim trgovinama

Tableti akcija može se pronaći u raznim trgovinama koje prodaju isključivo informatičku opremu, ali često i u trgovinama koje prodaju razne artikle. Primjerice, Harvey Norman ima veliki izbor tableta, a česta je i tableti akcija, iako informatički proizvodi nisu njihovi primarni proizvodi koje prodaju. Isto tako, postoje trgovine koje nude tablete isključivo jednog brenda, ali i trgovine koje nude tablete različitih brendova. Ako se niste odlučili isključivo za određeni brend tableta, tada ćete puno lakše pronaći tablet za sebe.

model tableta za djecu

Tableti za djecu i dodatna oprema

Često tableti akcija u nekim trgovinama uključuje i neke modela tableta za djecu. To su posebno prilagođeni tableti koji već imaju predinstalirane aplikacije i igre koje će djeci biti korisne, ali kada dijete poraste će se moći koristiti i kao klasičan tablet.

Kada su u trgovinama u tijeku akcije na kojima se nude tableti po povoljnijim cijenama, često se po nižim cijenama nudi i razni dodatni pribor za tablete. Jedan od korisnijih dodataka su zaštitne navlake koje tablet mogu zaštititi od oštećenja pri padovima ili udarcima. Cijene takvih dodataka nisu velike, a svakako se u njih isplati uložiti kako kasnije ne biste imali puno veći izdatak za popravak tableta.

Kategorije
Multimedija

Sve veća rezolucija hd televizora

Ako ste se odlučili za kupnju novog televizora, to će zasigurno biti neki hd tv primjerak. Naime, tržište je danas preplavljeno televizorima novije generacije, ili skraćeno hd tv. To su televizori koje krasi puno veća rezolucija nego što je ona kod starih, crt televizora. To znači da ćete imati kristalno čistu sliku i živopisne boje. Ako prelazite s nekog starog televizora na hd tv, vjerojatno će vam trebati određeno vrijeme da se naviknete jer razlika će biti ogromna. Ali kad se naviknete, vjerojatno ćete se pitati kako ste mogli tako dugo živjeti bez hd televizora.

 HD Televizor

HD Rezolucije

U posljednjih nekoliko godina, kada je u pitanju hd tv, uglavnom ste mogli vidjeti dvije oznake, hd ready i full hd. Prva se odnosila na video formata 720p i rezoluciju 1280×720. Kada biste na takvom televizoru pustili nešto namijenjeno za veću rezoluciju, vidjeli biste format prilagođen toj smanjenoj rezoluciji. No, oni koji su kupili full hd tv, mogli su uživati u video formatu 1080p ili 1080i te rezoluciji od čak 1920×1080. Zbog dosta velike razlike u cijenama, mnogi su se ipak radije odlučivali za hd ready varijantu.

Danas se to smatra već relativno zastarjelom tehnologijom kada je hd tv u pitanju i mogu se pronaći televizori s još većim rezolucijama. Primjerice, 2k je bio poprilična revolucija, ali već prije nekoliko mjeseci su se na tržištu pojavili televizori s impresivnom 8k rezolucijom. Naravno, proizvođači se koriste i raznim trikovima te neke svoje modele nazivaju posebnim kraticama koje samo oni koriste.

Cijene HD televizora

Cijene najnovijih hd televizora su uvijek visoke, ali zbog toga možete puno jeftinije kupiti televizore nešto starije generacije. A upravo ti stariji televizori su nekad imali vrlo visoku cijenu. Pripazite samo da prilikom kupnje kupite novi, zapakirani televizor, a ne onaj iz izloga koji je već radio dugo sati. Jer televizori imaju i svoj radni vijek koji je povezan s brojem sati koliko je televizor radio.

Cijene HD televizora u Harvey Normanu

  • Full HD LED TV Hitachi 32HB4T62 , Smart | Internet cijena : 1.799,00 kn,
  • Full HD LED TV TESLA 40S317BF | Cijena: 2.099,00 kn,
  • Full HD LED TV LG 49LJ624V, Smart | Cijena: 4.299,00 kn.

https://www.harveynorman.hr/odjeli/audio-video-foto/tv/full-hd-tv

Kategorije
Info-fun Multimedija Sci-Tech

Razne veličine tableta

Kada su se prije nekoliko godina tableti prvi puta pojavili na tržištu, mnogi im nisu predviđali dobru budućnost. To su bili uređaji s dimenzijama ekrana nešto većim od mobitela, no nisu omogućavali telefoniranje, već su služili isključivo za rad u raznim programima, pregledavanje Interneta i slično. Stručnjaci su mislili da to neće privući veliki broj ljudi, budući da mobiteli ipak nude puno više, doduše s nešto manjim dimenzijama. No, vrijeme je pokazalo da su pogriješili i tableti su danas vrlo popularni uređaji.

Mogućnosti i veličine

Tableti napreduju iz godine u godinu, po performansama su sve jači te zbog toga se mogu koristiti u razne svrhe. Svojom veličinom predstavljaju neku sredinu između mobitela i laptopa ili stolnih računala. Veličine tableta se mjere u inčima i one predstavljaju dijagonalu ekrana. Od onih manjih veličine oko 7 inča pa do onih s veličinima preko 10 inča, svatko će pronaći onaj koji mu najviše odgovara. Naravno, puno je ugodnije raditi na većem ekranu. No, što su tableti veći, to su i nezgrapniji ako ih morate držati u ruci. A također ih je i teže prenositi, ako ih često nosite s jednog mjesta na drugo. Zato svatko mora odlučiti koji su mu prioriteti te prema tome kupiti tablet odgovarajuće veličine.

Tableti nekima služe za zabavu i povremeni rad. Primjerice, zbog veličine ekrana, brojne igrice na tabletu izgledaju puno bolje nego na mobitelu te ih je lakše igrati. A s druge pak strane, tableti mnogima služe za pregledavanje internetskih stranica koje je puno ugodnije nego na mobitelu s malim ekranom. Imate li pak tablet nešto većih dimenzija ekrana, možete na njemu koristiti i razne programe koje inače koristite i na vašem računalu. Upravo zbog svih tih mogućnosti, tableti su danas vrlo popularni uređaji, a razvoj tehnologije i razne dodatne mogućnost će ih zasigurno učiniti i još popularnijim u budućnosti. Pogledajte ponudu na stranici  https://www.harveynorman.hr.

Kategorije
Multimedija

Glazbene linije za svakoga

Glazbena linija može se opisati kao glazbeni uređaj namijenjen reprodukciji glazbe s više različitih medija putem zvučnika. Naravno, na nju možete spojiti i slušalice i puštati glazbu putem slušalica, ali užitak neće biti toliko velik kao kada puštate glazbu putem zvučnika. Danas gotovo svaka glazbena linija sadrži nekoliko komponenti. Prva je mogućnost slušanja radio stanica. Za to se koristi antenom koja se kod većine glazbenih linija može slobodno pomicati kako biste dobili najbolji signal. Osim toga, gotovo svaka glazbena linija posjeduje i CD reproduktor. Putem njega možete puštati glazbu s CD-a. Danas je iznimno popularan MP3 format glazbe tako da je i mogućnost reprodukcije MP3 glazbe s CD-a ili USB medija omogućena na mnogim modelima.

Veliki izbor u trgovinama

Kada dođete u neku trgovinu koja prodaje bijelu tehniku, naići ćete na veliki izbor glazbenih linija. Svaka glazbena linija ima svoju specifikaciju pa možete saznati nešto više o svakom od modela. Ako ste ljubitelj dobrog zvuka i volite glasno slušati glazbu, onda potražite modele koji imaju dovoljno jake zvučnike. Naravno, ukoliko imate svoje vlastito ozvučenje, neki posebni sustav zvučnika, morate provjeriti mogućnost spajanja tog sustava na glazbenu liniju.
Cijene variraju ovisno za kojeg se proizvođača odlučite. Možete se odlučiti za nekog od poznatijih proizvođača, kao što su Philips, Panasonic, LG i slični, ali i za neke manje poznate proizvođače. Razlike u cijeni postoje, ali ako će vam glazbena linija služiti za često slušanje glazbe, onda se više isplati uložiti nešto više novca i kupiti model nekog provjerenog proizvođača. Takvi modeli često imaju i nešto bolji i kvalitetniji zvuk, a i bogatiji su opcijama kojima možete dodatno prilagoditi zvuk i brojne druge karakteristike. Tražite li trgovinu s velikim brojem glazbenih linija, pogledajte ponudu Harvey Normana. Tamo možete pronaći glazbene linije vrhunskih proizvođača i bez obzira za koji model se odlučiti, zasigurno ćete biti zadovoljni.

Kategorije
Multimedija

Gotovo svakodnevne smart tv akcije

Smart tv postao je želja mnogih, bez obzira planiraju li kupnju novog televizora ili će biti zamjena za postojeći. Kupnjom smart tv-a, dobivaju i razne druge mogućnosti, poput pregledavanja Interneta pomoću ugrađenog preglednika, pregledavanja video materijala putem YouTube-a, komunikaciju s drugima putem Facebooka, itd. A uz sve to, dobivaju i odličnu kvalitetu slike. No, to ima i svoju cijenu. Dosta višu od klasičnih televizora. No, mnogi su svjesni velike konkurencije među trgovcima koji traže način da privuku kupce, a vrlo učinkovit način je smart tv akcija.

Što kupac dobiva kupnjom na akciji?

Smart tv akcija za kupca znači mogućnost kupovine određenih modela smart tv-a po značajno sniženim cijenama. No, to isto tako znači da u tom slučaju neće moći dobiti baš onaj model koji je poželio. Osim ako se baš taj model ne pojavi na jednoj od mnogobrojnih smart tv akcija. No, ako se nistr odlučili baš za određeni model televizora te ako ste spremni na kupnju bilo kojeg modela koji je na akciji i koja će zadovoljavati vaše potrebe, možete lijepo uštedjeti.

Akcije u raznim prigodama

Smart tv akcija može se pronaći u raznim periodima tijekom cijele godine. Ponekad trgovci reklamiraju svoje akcije u posebnim prigodama. Primjerice, prije nekih velikih nogometnih prvenstava, s brojnih izloga trgovina će se isticati natpisi o raznim akcijama televizora. Isto tako, u vrijeme pred Božić, periodu koji je poznat kao vrijeme darivanja, mogu se pronaći brojne akcije. No, čak i ako nema neke posebne prigode zbog koje bi se očekivala povećana potražnja za televizorima, akcije su prisutne. Nećete ih uvijek pronaći u svim trgovinama koje prodaju televizore. Stoga, ako planirate kupiti televizor i želite uštedjeti, obiđite nekoliko različitih trgovina jer postoji mogućnost da ćete u nekoj trgovini naletjeti na neku akciju. Provjerite što se nudi i kupite smart tv po odličnoj cijeni.

Provjerite akcije ovdje.