Kategorije
Obuća Sport

Obuća kao prioritet

Svatko tko se bavi bilo kojom sportskom aktivnošću, nebitno radi li se o rekreaciji ili profesionalnom bavljenju sportom, trebao bi imati u vidu da je pri kupnji sportske opreme odabir sportskih tenisica vrlo važan. Naime, vježbanje ili treniranje u neprimjerenim sportskim tenisicama može dovesti do ozbiljnih ozljeda pa je stoga ulaganje u kvalitetne sportske tenisice najbolje ulaganje koje će vam omogućiti dugo, udobno i sigurno bavljenje svim aktivnostima.
Kvalitetne i primjerene sportske tenisice sprječavaju ozljede tetiva, stopala i zglobova, a time i rasterećuju kralježnicu koja potom nije bolna. Pri tome se održava i normalna cirkulacija krvi kroz tijelo koje ostaje stabilno, brzo, a njegove kretnje su lagane što omogućava maksimalnu pokretljivost i ostvarivanje dobrih rezultata.

Obuća

Specifične tenisice

Osim što sportske tenisice moraju biti kvalitetne, one moraju biti i prilagođene vrsti sportske aktivnosti kojom se bavite kako bi zaštitile konkretne dijelove tijela koje ta aktivnost najviše pogađa. U tom smislu sportske tenisice za trčanje moraju biti izrađene tako da ublažavaju udarce stopala o tlo zbog čega imaju višu petu koja smanjuje pritisak na tetive i osiguravaju dodatnu stabilnost. Njihov donji dio oko prstiju je širi i na taj način smanjuje pritisak na prste. Upravo zato su sportske tenisice za trčanje mekše i fleksibilnije od primjerice tenisica za hodanje.

Vrijeme kupovine i veličine

Važnost odabira sportskih tenisica koje su specifične za određenu aktivnost, posebno ističu i ortopedi diljem svijeta koji smatraju da je kupnja takvih tenisica nužna za sve osobe koje se nekom aktivnošću bave tri ili više puta tjedno. Isto tako ističu da je sportske tenisice važno kupovati navečer ili nakon treninga kada su noge nešto natečenije kako bi se izbjeglo kupovanje premalih tenisica.
U istom kontekstu se savjetuje i kupnja sportskih tenisica kod kojih postoji centimetar prostora između najvećeg prsta i vrha tenisice, a pri isprobavanju je nužno dobro zavezati tenisice koje potom ne bi smjele biti labave i fleksibilne, već bi stopalo trebalo biti fiksirano. Sportske i specifične tenisice možete kupiti na web stranici hervis.hr.

Kategorije
Obuća

Ipanema voli šarenilo na obući

Ipanema je svjetski poznat brend ljetnih sandala i japanki koji potječe iz dalekog i toplog Brazila. Ovaj brend ime je dobio po jednoj od njapoznatijih i najegzotičnijih plaža na svijetu koja je bila inspiracija kreatorima ovih sandala i japanki. Naime, glavne karakteristike Ipanema obuće su ljetno razigrano šarenilo i udobnost.
Inspiracija za udobnost bilo je hodanje po mekanom pijesku na istoimenoj plaži. U svom asortimanu Ipanema nudi ženske japanke i ženske sandale, dječje japanke i dječje sandale te muške japanke. Misao vodilja Ipanema brenda bilo je kreiranje šarenih i nadasve udobnih sandala i japanki koje će svojim izgledom i performansama nadopuniti svaki ljetni modni odabir uz dodatak sofisticiranog i urbanog glamura.

Ipanema

 

Funkcionalnost i elegancija u jednom

Jedan od najpoznatijih modela Ipanema sandala su Ipanema Vibe Sandal Fem ženske sandale koje karakterizira funkcionalnost, ali i elegancija. Elegancija ovih Ipanema sandala postignuta je njihovim jednostavnim dizajnom, dok je funkcionalnost odnosno udobnost postignuta ergonomskim oblikom koji savršeno prianja stopalima zbog čega su iznimno udobne i pogodne kako za šetnju po plaži, tako i za šetnju gradskim ulicama.
Ove Ipanema sandale tako vrlo lako možete kombinirati i s kupaćim kostimom, ali i s ljetnom haljinicom ili kratkim traper hlačama što je svakako plus.

Ipanema za mališane

Ipanema osim muških i ženskih japanki u svom asortimanu ima i sandale za djecu naziva Ipanema Summer VII Baby koje dolaze u velikom broju šarenih uzorka. Dječje Ipanema sandale karakteristične su i po tome što su iznimno udobne i mekane zbog čega su pogodne za osjetljivo dječje stopalo te hodanje u njima.
Kao i ostatak Ipanema asortimana i ove Ipanema sandale izrađene su od visokokvalitenih materijala koji dječjem stopalu pružaju mekoću i izdržljivost što znamo da je jako bitno za svu pa tako i ljetnu dječju obuću. Osim toga ove Ipanema sandale su i vrlo atraktivne jer je njihov prednji gornji dio ukrašen likovima raznih životinja te likovima iz dječjih crtanih filmova zbog čega mališani sigurno neće odbijati njihovo nošenje. Obavite kupnju na web stranici www.hervis.hr.

Kategorije
Obuća

Brzo do cipela uz kupnju online

Većina ljudi danas kada pomisli da mora kupiti cipele razmišlja u koju trgovinu će se zaputiti. Mnogi izbirljivi odmah razmišljaju o tome kako im neće biti dovoljno posjetiti samo jednu trgovinu, već više njih, jer želi vidjeti puno veći asortiman i onda odlučiti. No, ima i onih koji su svjesni mogućnosti koje je napredak tehnologije i interneta donio te koji znaju da puno veću ponudu mogu pronaći i u web trgovinama te da mogu doći do cipela bez napuštanja svog doma.

Veća ponuda online

Cipele online možete kupiti u brojnim web trgovinama koje je danas lako pronaći. Tako postoje specijalizirane trgovine koje nude cipele online samo određenog proizvođača, ali i one koje nude cipele brojnih proizvođača na jednom mjestu. Svatko tako može sam izabrati koji pristup mu se više sviđa.
Tako na jednom mjestu možete pronaći više modela cipela nego što biste ih vidjeli da obiđete nekoliko lokalnih trgovina s obućom. Cipele online su nerijetko i jeftinije od onih koje biste kupili u klasičnim trgovinama i to je razlog popularnosti web trgovina s obućom.

Cipele online

Brojni proizvođači uz lokalnu nude i online varijantu trgovina

Jako mnogo proizvođača obuće shvatilo je važnost interneta te uz svoje klasične trgovine otvaraju i njihovu web inačicu te nude cipele online. Ovo je odlična opcija za sve kupce koji su možda u nekoj lokalnoj trgovini isprobali neki model cipela ili su već otprije upoznati s određenim proizvođačem pa mogu otprilike znati kakve su im veličine. Naime, mnogima se još toliko ne sviđa kupnja cipela online zbog činjenice da ih ne mogu isprobati i biti sigurni da je veličina koju kupuju baš ona ispravna.
No, za one koji uglavnom kupuju cipele istog proizvođača, to i nije neki problem jer će im uglavnom kod svih njihovih modela odgovarati ista veličina. A kupnjom putem interneta ne moraju napuštati dom, već sve mogu napraviti u nekoliko klikova mišem.

Kategorije
Obuća

Lijepe natikače uz koje se spremni za ljeto

Natikače su jedne od najpopularnijih ljetnih vrsta obuće za nošenje u slobodno vrijeme. Udobne, jednostavne za obuvanje i prozračne, savršene su za nošenje na plažu, oko bazena, pa čak i na posao ili u školu u toplim ljetnim mjesecima.

Birajte sigurne i dugotrajne modele

Upravo zbog svoje praktičnosti, natikače su jedan od najpopularnijih odabira ljeti. Ipak, na umu treba imati kako su natikače, pogotovo ako imaju povišenu petu, relativno nestabilna obuća koja s vremenom može postati i veoma neudobna. Želite li hodati sigurno, umjesto natikača s većom potpeticom ili platformama radije odaberite sandale koje se u potpunosti mogu vezati za stopalo.
Ako pak birate modele koji su manji, imajte na umu kako tanki potplati vremenom mogu postati još tanji, što će hodanje učiniti neugodnim jer neće postojati puno materijala da amortizira udarac između vas i tla. Uz to, tanki potplati na natikačama problem su i jer vas ne štite od raznih oštrih sitnih predmeta koji se mogu pronaći na podu, poput stakla, kamenčića, čavala i sličnog. Stoga, birate li natikače, pokušajte izbjeći modele s tankim spužvastim potplatom, ali i one s previsokom petom ili platformama. Pogotovo ako ćete hodati po pješčanim i šljunčanim plažama u njima.

Natikači

Udobnost prije svega

Iako natikače imaju samo jednu do dvije točke u kojoj osiguravaju vaše stopalo za natikaču, veoma je važno da one sigurno prianjaju vašem stopalu. Najbolji odabir su natikače koje imaju podesive remenčiće, u kojima ćete lako moći birati koliko uska ili široka natikača treba biti.
Imajte na umu i da stopala tijekom dana, pogotovo kada je vruće i hodate puno, mogu nateći, pa su podesive natikače još bitnije kako vas ne bi pritiskale u tom slučaju. Također, imajte na umu i kako natikače koje su preširoke mogu uzrokovati nezgode poput izvrtanja gležnja i padova, jer se ne drže za stopalo kako treba – stoga uvijek isprobajte natikače prije kupnje!

Za više informacija kliknite ovdje. 

Kategorije
Obuća Sport

Važna je udobnost tenisica

Veliki nogomet je jedan od najpopularnijih sportova na svijetu. No, u posljednje vrijeme, sve popularniji postaje i futsal, odnosno mali nogomet. Njega može igrati i manje igrača pa kada je riječ o rekreativnom igranju, puno je jednostavnije skupiti dovoljan broj igrača. Može se igrati na više različitih terena, primjerice na betonu, parketu, travi, umjetnoj travi i slično. Kada je nešto toplije vrijeme, često se mali nogomet igra na otvorenom i to na betonu. A kako bi vam igranje bilo što ugodnije, bilo bi dobro da kupite tenisice za nogomet na betonu.

tenisice za trčanje

Usporedba s običnim tenisicama

Tenisice za nogomet na betonu nisu obavezne želite li igrati nogomet na betonu. No, svakako su preporučljive za ugodnije igranje. Prilikom igranja nogometa na betonu, stopala trpe veći pritisak. Probate li igrati nogomet na betonu uz neke druge vrste tenisica, relativno brzo ćete osjetiti puno veći umor i bol u stopalima. Tenisice za nogomet na betonu imaju pojačano gazište kako bi vam trčanje po betonu bilo što ugodnije. Osim toga, puno učinkovitije će vas štititi od ozljeda. Naime, nogomet na betonu može uzrokovati brojne ozljede, najčešće uganuće zglobova i slično. Zato je vrlo bitno da stopala i zglobovi budu dobro zaštićeni. A upravo tome služe takve posebne vrste tenisica. Kada ih stavite na noge i dobro zavežete, zglobovi će vam biti čvrsto stegnuti te ćete puno sigurnije moći trčati po terenu.

Još jedna od prednosti tenisica za nogomet na betonu je i posebno izrađeno gazište kako bi dolazilo do što manje klizanja. To je vrlo bitno za igrače jer u malom nogometu je potrebno vrlo brzo reagirati, odnosno izvoditi puno brzih kretnji. Imate li tenisice u kojima će vam se klizati, to neće biti nimalo jednostavno. No, uz pomoć posebnih tenisica, s time ne biste trebali imati problema te će vam one zbog toga dati tu važnu prednost. Provjerite bogato ponudu tenisic na web stranici tenisice.hr.

Kategorije
Obuća

Mnogi brendovi imaju i svoje internetske trgovine

Cipele i tenisice danas spadaju u najprodavaniju vrstu obuće. Toliko različitih modela, za sve generacije i spolove dostupno je u raznim trgovinama. Mnogi poznati brendovi u pojedinim gradovima imaju i svoje specijalizirane trgovine u kojima se mogu kupiti isključivo njihovi komadi obuće. Osim toga, ostali komadi obuće mogu se potražiti i u trgovinama koje nude obuću raznih brendova. No, zbog sve većeg porasta internetske prodaje, brojni brendovi imaju i svoje internetske trgovine u kojim možete kupiti cipele online.

tenisice

 

Jednostavnost kupnje

Ako ste se odlučili kupiti cipele online, riječ je o vrlo jednostavnom procesu. Svaki brend se trudi imati što jednostavniju internetsku trgovinu kako bi olakšao proces kupnje i onima koji nemaju puno iskustva s ovakvim načinom kupnje. Cipele online ćete tako vrlo jednostavno kupiti prateći nekoliko koraka. U prvom koraku ćete najčešće morati odabrati želite li kupiti muške, ženske ili dječje cipele. Nakon odabira, vjerojatno ćete daljnji izbor moći još dodatno filtrirati odabirom nekih manjih kategorija, poput cipela za svakodnevno nošenje, za posebne prigode i slično. Nakon što ste suzili izbor, moći ćete vrlo jednostavno pregledavati cipele, vidjeti za svaki par osnovne informacije, poput materijala izrade, namjene i ostalog. Kada ste se odlučili za konkretni model, potrebno je još samo odabrati veličinu. Nakon toga, cipele ćete staviti u virtualnu košaricu. Nakon toga možete nastaviti s kupnjom ili možete nastaviti na dio s plaćanjem. Nakon što unesete svoje osobne podatke i adresu za dostavu, potrebno je još unijeti i podatke za plaćanje. Kada završite i taj korak, dobit ćete obavijest o uspješno izvršenoj kupnji. Sve što vam tada preostaje je pričekati nekoliko dana da vam cipele stignu na kućnu adresu.

Kada kupujete cipele online, vjerojatno ćete i dodatno uštedjeti jer su cijene u internetskim trgovinama često i nešto niže nego u lokalnim trgovinama. To je također jedan od razloga što je ovaj način kupovine sve popularniji. Provjerite ponudu v online Hervis trgovini.

Kategorije
Obuća

Tenisice za djevojčice moraju biti kvalitetne

Svaki roditelj želi najbolje za svoje dijete. A to posebno dolazi do izražaja prilikom kupovine raznih odjevnih predmeta i obuće. Bolje je uštedjeti na nekim drugim stvarima, ali djetetu kupiti kvalitetnu obuću. Budući da djeca najčešće nose tenisice , potrebno je pripaziti prilikom kupnje. Razlika između tenisica za dječake i djevojčice gotovo da i nema, već se uglavnom radi o razlikama u vizualnom izgledu.

Kako prepoznati kvalitetne tenisice

Iako se možda neki s time neće složiti, cijena je određeni pokazatelj o tome spadaju li primjerice tenisice za djevojčice u onu skupinu kvalitetnijih. Većina poznatih brendova, kao što su Nike, Adidas i slični, u svojoj ponudi ima tenisice za djevojčice i dječake. Budući da su njihovi proizvodi za odrasle itekako poznati i imaju reputaciju vrlo kvalitetnih proizvoda, mnogi se bez razmišljanja odlučuju i za njihove tenisice kada su u pitanju djeca. I to se uglavnom pokaže kao odlična investicija. Naime, gotovo svi veliki brendovi ulažu značajna sredstva svake godine u istraživanje kako bi proizveli što kvalitetnije proizvode, između ostalog i tenisice. To je dovelo do toga da se pri proizvodnji tenisica za djevojčice i dječake koriste samo oni materijali koji su se pokazali najboljima. A djeca će od toga imati najviše koristi.

A po čemu se kvalitetne tenisice za djevojčice razlikuju od onih manje kvalitetnih? Prije svega, po nečemu što nećete moći odmah primijetiti, odnosno vijeku trajanja. S obzirom da su djeca jako puno u pokretu, moraju imati obuću koja će ih moći pratiti. Kvalitetne tenisice izrađene su od nešto čvršćih materijala zbog kojih će dugo trajati. Manje kvalitetne tenisice ćete morati puno ranije zamijeniti pa je upitna isplativost njihove kupnje. Osim toga, kvalitetne tenisice često imaju i puno bolje uloške koji su itekako bitni za djecu. No, to je dio koji se lako može zamijeniti s novim uloškom, ako smatrate da onaj koji se nalazi u tenisici nije dovoljno dobar. Provjerite ponudu na www.tenisice.hr.

Kategorije
Obuća

Nike tenisice su mnogima simbol kvalitete

U trgovinama sa sportskom opremom danas je moguće pronaći brojne komade obuće i odjeće. I dok će neki biti sretni s tim velikim izborom, drugima će to predstavljati problem. Jer će zbog toliko velikog izbora biti još neodlučniji prilikom kupnje i još teže će izabrati što kupiti. A najveći problem često je pri odabiru tenisica. Toliko različitih modela, uzoraka, boja, veličina od raznih proizvođača. I dok će neki kupovati tenisice samo po izgledu, drugi će pregledavati ponudu točno određenog proizvođača. Veliki broj ljubitelja tenisica će tako pri kupnji pregledavati isključivo Nike tenisice.

Kvaliteta prije svega

Nike obuća

A zašto su Nike tenisice toliko popularne? Prije svega, već se vrlo dugo proizvode i Nike ima vrlo veliku reputaciju, ne samo kao proizvođač tenisica, već općenito kao proizvođač sportske odjeće. No, ta reputacija nije stvorena slučajno. Njihovi proizvodi su vrlo kvalitetni, a ujedno su i vrlo atraktivnog dizajna. Zbog svega toga su Nike tenisice također stekle određenu reputaciju na tržištu. Pitate li tako nešto mlađu populaciju, koja voli nositi tenisice, koje tenisice smatraju lijepima po izgledu te kvalitetnima po izradi, mnogi će reći da su to upravo Nike tenisice.

Atraktivnost modela

Nike svake godine na tržište izbaci jako puno novih modela. A ono po čemu su Nike tenisice također specifične je i njihova atraktivnost. Nike voli koristiti mnoge boje tako da možete pronaći modele stvarno različitih boja, neke vrlo šarene, kao i neke s manje boja. U svakom slučaju, svatko može pronaći nešto za sebe. Oni nešto mlađi vole nešto življe i šarenije tenisice te će vrlo lako na policama s Nike tenisicama pronaći nešto za sebe. Ono nešto stariji nerijetko više vole nešto ozbiljnije modele, često sa samo jednom bojom te će i oni pronaći nešto za sebe. Dodamo li svemu tome da Nike proizvodi tenisice za muškarce, žene i djecu, ne čudi što su upravo Nike tenisice mnogima omiljene.

Kategorije
Obuća

Ipanema japanke – vesele kao i brazilska kultura

Kada nam stignu topliji mjeseci u godini te odbacimo čizme s debelim džonom ili tenisice, mnogi posegnu za japankama. Mnogima je to sinonim za godišnji odmor i slobodno vrijeme, za more, sunce i opuštanje. Ali onih prvih nekoliko dana kada ih obućemo, osjećaj je uvijek neobičan i potrebno je nekoliko dana da se opet na njih naviknemo. Taj period traje kraće kada je riječ o Ipanema japankama jer su izrađene od kvalitetnog materijala koji se prilagođava vašem stopalu i ne žulja.

Povijest Ipanema japanki

1971. godine, braća Pedro i Aleksandar Grendene imali su ideju kako koristiti tehnologiju oblikovanja da bi stvorili modernu obuću koja reflektira sam duh brazilske kulture. Ležište stopala japanki koje su tada stvorili bila je vrlo slična replika Ipanema plaže. Od tud su te japanke dobile i svoje ime, Ipanema japanke, skupa sa stilom koji nam govori o ležernosti i opuštenosti brazilske kulture. Njihov dizajn je uvijek inovativan, veseo, energičan i pozitivan, kao i životni stil Ipanema plaže.

Iskustva mnogih korisnika govori da se nakon nošenja Ipanema japanke jako teško prebaciti ili jednako zavoljeti neki drugi brend japanki. Glavni razlog zašto je to tako je jedinstveni materijal od kojega su izrađene upravo Ipanema japanke.

I iako se danas stručnjaci često raspravljaju oko toga koliko su i da li su uopće japanke zdrave za nošenje te da li imaju loš utjecaj na zdravlje naših stopala, ljubiteljima Ipanema japanki to nije uopće bitno. U njima se osjećaju dobro te vjeruju kvaliteti i dizajnu koji nikada ne razočara.

Ipanema japanke u Hrvatskoj

Iako Ipanema japanke spadaju u skuplju kategoriju obuće kada je Hrvatski standard u pitanju, svejedno Ipanema ima svoje kupce i ovdje. Osim što se mogu pronaći u većini dućana sa sportskom opremom, Ipanema japanke su svoje mjesto našle i u većini dućana koji prodaju razne vrste obuće. Ponuda je raznovrsna, bilo da je riječ o muškim, ženskim ili dječjim japankama te su stilovi uvijek aktualni s trendovima koje Ipanema japanke postavljaju i drugdje u svijetu. Provjerite ponudu japank Ipanema na web stranici https://www.tenisice.hr.

Kategorije
Obuća

Rider japanke se rado nose i u Hrvatskoj

Japanke su mnogima jedan od najdražih komada obuće. Čim dođe toplije vrijeme, jedva čekamo da iz čizama možemo samo nataknuti svoj najdraži par japanki na noge i da smo spremni za akciju. Iako se u posljednje vrijeme mnogo piše i priča o njihovoj štetnosti po zdravlje naših stopala, nitko zapravo ne može dokazati da je tome tako te njihova popularnost nije nimalo pala. Štoviše, japanke i različite vrste sandala predstavljaju dolazak ljetnih vrućina te su nezamjenjive, a mnogima su upravo Rider japanke najdraže zbog svoje kvalitete i predivnog dizajna. Uz njih, kupci također vole i Rider sandale.

Tvrtka Rider i njezina povijest

Svoj poslovanje tvrtka Rider započela je 1986. godine u Brazilu kada se ujedinila s Grendanom, jednim od tada vodećih proizvođača obuće. Zanimljiva je činjenica da u Brazilu, ne obuvate japanke već Ridersice, što samo govori koliko je taj brend tamo popularan te je lako preuzeo vodstvo nad svim drugim proizvođačima japanki i sandala. Postepeno se Rider proširio svijetom tako da su 1997. stigli u Ameriku gdje su samo potvrditli svoju superiornu kvalitetu i predivan dizajn koji je uvijek upravo po ukusu mnogih korisnika. I danas im je glavna proizvodnja smještena u Brazilu te su poznati po tome što ih pokreće brazilska kultura koja slavi stil života na otvorenom te dug slobode i ostvarenja samog sebe. Jednostavno, Rider japanke su proizvod brazilske strasti za životom.

Rider u Hrvatskoj

Rider japanke su jedan od najdražih proizvoda koji predstavlja ljetnu opuštenost i ležeran stil života. Dizajnirane su sa mnogo pažnje te su izdržljive i udobne za stopala te su proizvedene u okruženju koje brine o okolišu. Rider je iznimno popularan i u Hrvatskoj te se Rider japanke i sandale mogu pronaći u svim boljim dućanima sportke opreme. Rider Hrvatska se dokazao kao dobar poslovni partner te je zbog toga česti sponzor na mnogim sportskim događanjima. Provjerite ponudbo Japank na web stranici https://www.tenisice.hr.