Kategorije
Sci-Tech

Samsung je proizvođač kojemu mnogi vjeruju

Činjenica je da mnogi kupci prilikom kupovine nekih tehničkih proizvoda imaju svog omiljenog proizvođača. A proizvođač im je postao omiljen nakon što su kupili jedan ili više proizvoda tog proizvođača te bili zadovoljni kvalitetom. Zato pri idućim kupnjama vole prvo pogledati što nudi taj njihov omiljeni proizvođač na tom području. Nekima je tako jedan od omiljenih proizvođača zasigurno i Samsung. On se dokazao izradom brojnih kvalitetnim proizvodima na više područja, a njihovi televizori danas spadaju u sam vrh ponude. Želite li i dodatno uštedjeti pri kupnji njihovih televizora, pokušajte uloviti neku od Samsung televizori akcija.

ponuda Samsung Qled tv u akciji

Akcije tijekom cijele godine

Samsung televizori akcija može se dogoditi više puta u godini. Neke od takvih akcija vezane su isključivo uz određenu trgovinu i njihovu odluku na ponude neke televizore na akciji. Često trgovine imaju takvu praksu kako bi se mogle riješiti nešto većeg broja modela televizora i kako bi oslobodili mjesta za nove modele. A takva Samsung televizori akcija odlična je za malog kupca koji na taj način može dobiti kvalitetan televizor po vrlo prihvatljivoj cijeni.

Trgovine

Samsung televizori akcija može se pronaći u brojnim trgovinama. Tako ju možete pronaći u specijaliziranim trgovinama koje prodaju samo proizvode Samsunga, ali i brojnim drugim trgovinama koje prodaju proizvode više tvrtki. Primjerice, Harvey Norman prodaje televizore raznih marki, a nerijetko se kod njih mogu pronaći i neki televizori na akciji. Što je veća cijena televizora, ušteda će biti veća.

Zato, kada planirate kupnju novog televizora, obiđite više trgovina u potrazi za nekom dobrom akcijom. Primjerice, ako ste se zbog cijene dvoumiili između dva modela televizora koji se razlikuju po veličini. Pronađete li dobru akciju, postoji velika mogućnost da ćete onaj veći model televizora moći kupiti za istu cijenu kao i onaj manji. A ako imate prostora u svom domu, onda će odluka o kupnji biti vrlo laka.

Kategorije
Info-fun Multimedija Sci-Tech

Razne veličine tableta

Kada su se prije nekoliko godina tableti prvi puta pojavili na tržištu, mnogi im nisu predviđali dobru budućnost. To su bili uređaji s dimenzijama ekrana nešto većim od mobitela, no nisu omogućavali telefoniranje, već su služili isključivo za rad u raznim programima, pregledavanje Interneta i slično. Stručnjaci su mislili da to neće privući veliki broj ljudi, budući da mobiteli ipak nude puno više, doduše s nešto manjim dimenzijama. No, vrijeme je pokazalo da su pogriješili i tableti su danas vrlo popularni uređaji.

Mogućnosti i veličine

Tableti napreduju iz godine u godinu, po performansama su sve jači te zbog toga se mogu koristiti u razne svrhe. Svojom veličinom predstavljaju neku sredinu između mobitela i laptopa ili stolnih računala. Veličine tableta se mjere u inčima i one predstavljaju dijagonalu ekrana. Od onih manjih veličine oko 7 inča pa do onih s veličinima preko 10 inča, svatko će pronaći onaj koji mu najviše odgovara. Naravno, puno je ugodnije raditi na većem ekranu. No, što su tableti veći, to su i nezgrapniji ako ih morate držati u ruci. A također ih je i teže prenositi, ako ih često nosite s jednog mjesta na drugo. Zato svatko mora odlučiti koji su mu prioriteti te prema tome kupiti tablet odgovarajuće veličine.

Tableti nekima služe za zabavu i povremeni rad. Primjerice, zbog veličine ekrana, brojne igrice na tabletu izgledaju puno bolje nego na mobitelu te ih je lakše igrati. A s druge pak strane, tableti mnogima služe za pregledavanje internetskih stranica koje je puno ugodnije nego na mobitelu s malim ekranom. Imate li pak tablet nešto većih dimenzija ekrana, možete na njemu koristiti i razne programe koje inače koristite i na vašem računalu. Upravo zbog svih tih mogućnosti, tableti su danas vrlo popularni uređaji, a razvoj tehnologije i razne dodatne mogućnost će ih zasigurno učiniti i još popularnijim u budućnosti. Pogledajte ponudu na stranici  https://www.harveynorman.hr.

Kategorije
Sci-Tech

Flip cover i S-View flip cover za Samsung Galaxy S4

U našem web shopu Becool, možete pronaći jedinstvene i stilsko dovršene flip covere, to jest preklopne torbice za zaštitu vašeg Samsung Galaxy S4 telefona. Nudimo vam dvije vrste torbica, Flip cover i S-view flip cover.

Flip cover ili preklopna torbica štiti vaš dragocjeni Samsung Galaxy S4 pred udarcima, ogrebotinama, prašinom, prstnim otiscima i pred svim ostalim što bi moglo da ošteti vaš Galaxy S4. Napravljena je iz izdržljivog i stilsko dovršenog materijala, koji ne samo da vam daje vrhunski izgled vašem dragocjenom telefonu, nego vam nudi i vrhunsku kvalitetu. Flip cover možete kupiti u sedam različitih boja, tako da će se sigurno pronaći prava boja za vaš telefon. Montaža je jednostavna i lagana, samo stavite vaš telefon unutra i već je zaštićen. U svakom trenutku možete jednostavno i neometano upotrijebiti tipke i ostale priključke sa vanjske strane vašeg telefona. Cijena je jako povoljna, za ovakvu izdržljivu i kvalitetnu preklopnu torbicu.

Za naprednije korisnike Samsung Galaxy S4 je napravljena posebna preklopna torbica S-View flip cover, koja ima stilsko savršen izrez, kroz kojeg uvijek možete pratiti ključne informacije na ekranu vašeg telefona. Pratiti možete od datuma, sata, neodgovorenih poziva, poruka, stanje baterije i još mnogo drugih funkcija, koje vam pokazuje, bez da bi morali preklapati torbicu. I ova preklopna torbica je napravljena iz vrhunskih materijala, a pored toga je naravno i stilsko dovršena, tako da zadovolji svakog zahtjevnog kupca. I S-view flip cover možete kupiti u različitim bojama, tako da će sigurno svako pronaći nešto za svoj stil. Kao i što Flip cover štiti mobitel pred udarcima, prašinom i ogrebotinama, tako također i S-View flip cover će zaštititi vaš mobitel pred svim tim. Montaža je naravno jednostavna i lagana, koju možete obaviti u roku od par sekundi, a upotreba vanjskih tipki jako jednostavna i dostupna. Gledajući sve funkcije i vrhunsku kvalitetu što vam je S-View flip cover nudi, je cijena jako povoljna.

Kategorije
Sci-Tech

Playstation 3 ili kratko PS3

PS3 najuzbudljivija konzola nove generacije

Kada je konzola za igranje igrica marke Sony nazvana Playstation prvi put izašla, odmah je postala hit među svim generacijama. U 11. mjesecu 2006. godine se je u Japanu po prvi put na policama pojavio Playstation 3, konzola koju kratko nazivaju PS3. Popularnu platformu Playstation Japanci su pokupovali brže od novih iPhonova. Kasnije se je PS3 počeo prodavati na američkom tržištu a još kasnije i na hrvatskom. Oni koji su imali priliku iskusiti najnoviju generaciju konzola za igranje igrica kažu, da je PS3 daleko najuzbudljiviji komad tehnike u trgovinama.

 

Playstation 3
Playstation 3

Konkurencija je zdrava za razvoj

Direktna konkurencija konzoli PS3 su Microsoft Xbox 360 i Nintendo Wii. Oba dvije su jako dobre konzole i svakako spadaju u istu klasu kao i PS3, no, nije sve u tehnici nego i u samom iskustvu igranja. Nintendo Wii je zanimljiv pošto se igranjem možete pošteno oznojiti. Microsoftov Xbox 360 je sličniji PS3 ali kako kažu korisnici, neki od njih posjeduju oba modela, PS3 je daleko napredniji. Da nije bilo konkurencije, razvoj bi vjerojatno bio puno sporiji, pa bi možda PS3 bio na policama par godina kasnije.

 

Playstation Slim za izbirljive

Za najizbirljivije korisnike je Sony 2009. godine predstavio PS3 Slim, model koji je tanji od regularnog i ponosi se tišim procesorom. U isto vrijeme je Sony promijenio i logotip Playstation-a i približio ga tradiciji legendarnih starijih modela PS-a

Kategorije
Sci-Tech

Samsung dual SIM za poslovne ljude

Dva telefona ili Samsung dual SIM

Često se dogodi, da po džepovima nosite dva telefona. Jedan vaš privatni, a drugi službeni. Neki se službenog telefona povesele, pošto im poduzeće plača račune i za privatne razgovore i potrošnju megabajta, drugi pak ne vole imati službeni telefon jer su tako neprestano dostupni za potrebe posla. Još jedan minus je nošenje dviju telefona po đepovima, što uništava hlače i zove po zatezanju pojasa. No, rješenje je Samsung dual SIM, mobilni telefonski uređaj, koji je Samsung izradio baš za te slučajeve. Jedan mobilni telefon, dvije SIM kartice.

Samsung Dual Sim
Samsung Dual Sim

Dual SIM  već od 2000. godine

Ideja o mobilnom telefonu s dvije SIM kartice uopće nije nova. Finski poduzeće koje se bavi izradom mobilnih telefona zvano Benefon, izradilo je telefon koji djeluje na dual SIM principu već davne 2000. godine.  Model se zvao Benefon Twin. Kasnije je neko Kinesko poduzeće na tržište lansiralo telefon s mogućnošću primanja čak tri SIM kartice. Model se zvao Akai Trio, no, nije se najbolje zapisao kod kupaca. Izgleda da je dual SIM potpuno dovoljan koncept. Stoga je u utrku uskočio i Samsung i počeo izrađivati Samsung dual SIM telefone.

 

Dual SIM jednostavan je za uporabu

Samsung dual SIM telefoni imaju mogućnost automatskog prelaženja iz jedne SIM kartice na drugu, znači po potrebi. Kada vas zovu iz posla ili privatno javljate se na istome telefonu, bez pretjeranih pritiskanja gumba.

Kategorije
Sci-Tech

Instagram – revolucija u izmjeni fotografija

Početak programa Instagram

Razvoj programske opreme za Instagram počeo je u San Franciscu 2010. godine. Michael Krieger i Kevin Systrom poigravali su se projektom mobilne fotografije nazvanim Burbn. Prvi produkt bio je lansiran u Appleovoj on-line trgovini App Store krajem 2010. U siječnju sljedeće godine Instagram je dodao opciju s kojom korisnika potiče da daje svojim fotografijama imena koja imaju značenje, umjesto da ih nazivaju jednostavno fotografija 1 ili foto 2. Tako fotografije postaju zanimljivije za ostale korisnike i radije ih pogledaju. Krajem 2011. godine Instagram je lansirao verziju 2.0.

 

Instagram
Instagram

Priča o uspjehu se nastavlja

Instagram je prikupio oko 7 milijuna dolara u obliku donacija i prikupio investitore sa svih strana. 2011. poduzeće je ocijenjeno na 25 milijuna dolara. Godinu kasnije Instagram izlazi i za Android. Od toga trenutka poduzeće postaje zanimljivo za puno više investitora i Instagram prikupi 50 milijuna dolara u samo jednome tjednu. U sljedeća tri mjeseca aplikacija je ocijenjena na Google Play sa strane 1 milijuna korisnika. To je do tada uspjelo samo još četvero aplikacijama. U tom trenutku Instagram vrijedi 500 milijuna dolara.

Instagram slike
Instagram slike

Facebook kupio Instagram za 1 milijardu dolara

Ove godine Facebook je kupio Instagram za 1 milijardu dolara i platio u gotovini i dionicama. Namjera je razvijati aplikaciju odvojeno od Facebooka i ne zaustavljati napredak i ubijati konkurenciju, kako je to objasnio Mark Zuckerberg, vlasnik Facebooka.