Kategorije
Obuća

Converse All Star kroz godine

Rijetke su stvari, koje se kroz godine ne mjenjuaju, rijetke su stvari, koje u današnjome svijetu ostaju iste, kao što su bile u povijesti i rijedke su stvari, za koje kroz godine netko ne dobije ideju, kako bih je promjenio i tako napravijo bolje, a ustvari jih samo još pogorša. Jedan takvih proizvoda, koji su kroz godine, duge godine, još uvijek isti su Converse All Star patike ili sa drugim riječima, kako jim kažemo u hrvatskoj All-starke. Tu obuću več po samom imenu pozanju mnogi i praktički nema čovjeka, koji se nebih sječao Converse All Star patika iz svojeg djetinjstva, kako jih je nosio ili jih barem vidio, da jih nose njegovi prijatelji.
Conversove All Starke bile su patike, koje je kao prvi počeo nositi Chuck Taylor, a upotrebljavao jih za igranje košarke. Te patike bile su tada odlične za taj sport, jer su bile vrlo lagane, njihov podplat bio je napravljen od takve gume, koja se praktički ljepila na parket i tako su sportaši sa njima mogli raditi čuda. Chuck Taylor je bio tako prvi sportaš, koji je uspio pod svojim imenom registrirati neku modnu marku, a nakon toga je tvrtka Converse počela sa masovnom proizvodnjom tih patika. Conversove All Starke su tako postale hit več o davnoj 1917. godini, a sve do danas su se zadržale na tržištu bez ikakvih problema.
Iz sporta se Convers All Star proširio i među mladež, koja jih je počela nositi u različite svrhe. Te patike su vrlo brz postale modni hit i sve više mladeži si svog laganog koraka nije moglo zamisliti bez Convers All Star patika. Kao što vidite, te patike su izdržale mnoge različite generacije, mnoge ratove i slaba vremena, ali i danas jih možemo nači na trgovačkim policama, a njihov izgled i izradnja je praktički jednaka, kao što je bila prije skoro sto godina i svakako se nadamo, da če te zimzelene patike još na mnoge godine ostatai takve, kao što su nekad bile.

http://www.tenisice.hr