Crocs je u kratko vrijeme postao jedan od poznatijih brendova obuće lip21

Oznake

Povezani postovi

Crocs je u kratko vrijeme postao jedan od poznatijih brendova obuće

Kada je riječ o komadima obuće koje podjednako vole nositi i muškarci i žene za vrijeme toplog vremena, to su svakako razne varijante sandala, klompi i slično. A jedan brend se ističe upravo po ovakvim komadima obuće Crocs. O tome koliko je taj brend popularan govori i činjenica da mnogi klompe nazivaju jednostavno „crocsicama“.

Razvoj tvrtke

Crocs je relativno mlada tvrtka te posluje od 2002.g. Osnivači tvrtke su Lnydon Hanson, Scott Seamans i George Boedecker Jr. Njihova originalna zamisao je bila proizvoditi vrlo kvalitetnu obuću za boravak na brodovima. Takva obuća je morala biti izrađena od kvalitetnih materijala koji će sprečavati klizanje po skliskom brodskim podovima, a ujedno i biti dovoljna čvrsta i dugotrajna. Za izradu su koristili posebnu pjenu koja je u potpunosti zadovoljavala ta očekivanja. Prvi model nazvan „Beach“ predstavili su odmah te godine te su ga proizveli u svega 200 komada. No, odlična i brza prodaja im je bio znak da su na pravom putu.

Crocs je tada nastavio s proizvodnjom novih komada obuće, no nije se više koncentrirao samo na obuću za boravak na brodovima, već na svakodnevnu obuću. No, razvoj ove tvrtke, uspješno širenje poslovanja kao i razvoj sve boljih modela, krije se u nečem drugom. Crocs je tijekom godina surađivao s brojnim tvrtkama koje su im itekako pomogle u dizajnu njihovih modela. One tvrtke za koje su procijenili da imaju odličan proizvod i da im mogu puno pomoći u jačanju njihovog brenda su i kupili kako bi dobili potpunu slobodu u korištenju njihovih rješenja.

Jedna od najznačajnih kupnji je bila ona tvrtke Foam Creations čime su dobili pravo na korištenje njihove posebne pjene koja se pokazala kao odličan materijal za izradu obuće. Naravno, tijekom vremena se neke investicije u pojedine tvtke nisu isplatile te se u tom slučaju Crocs rješavao tih tvrtki njihovom prodajom.