Kategorije
Sport

Crocs obuću preporučuju i doktori?

Crocs obuću mnogi zagovaraju kao zdravu za noge

Crocs obuća, klompe raznolikih boja koje mnogi ne uvrštavaju među modele obuće posljednjeg krika mode, mnogim ljudima su se zavukle pod kožu. Obožavatelji Crocs obuće svi po redu tvrde kako su Crocsice jako udobne i lagane, no neki čak tvrde, da imaju zdravstvene blagodati. Dok se oko udobnosti vjerojatno slažemo skoro svi, nismo toliko složni kad se radi o medicinskim atributima. Poduzeće Crocs ne tvrdi ništa slično, no obožavatelji su krenuli taj mit širiti dalje.

Crocs Obuća
Crocs Obuća

Povijest poduzeća Crocs

U 2002. godini poduzeće je nastalo s namjerom proizvodnje obuće za brodsku upotrebu, pošto ima materijal iz kojeg su Crocs klompe izrađene svojstva koja omogućavaju hodanje po mokrim površinama bez klizanja. Pjena nazvana Croslite je zaštićena sa strane poduzeća. Crocs je također imao u vidu udobnost, pa je tako stvorio model koji ugodno djeluje na ozlijeđena stopala i na ljude s problemima stopala općenito.

A što kažu doktori?

Neki doktori čak preporučuju Crocs obući svojim pacijentima, koji imaju problema sa stopalima. Pošto su Crocsice jako lagane i ostavljaju puno prostora za prste na nogama idealne su za takve pacijente. Kako dobro štite stopalo pred udarcima jako su primjerene za pacijente s dijabetesom. Kako god bilo, gotovo svi doktori se slažu, da je Crocs obuća bolja od običnih šlapa, pošto nudi bolju potporu stopalima i bolje ih zaštiti od ozljeda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.