Kategorije
Vijesti

Crocs se njiše u vjetru recesije

Crocs u najboljim danima

Kada je poduzeće Crocs počelo s proizvodnjom klompi iz pjene, nitko nije vjerovao, da će ostvariti ovakav uspjeh. 2002. godine kada su se na policama pojavile prve Crocsice ljudi su ih jednostavno razgrabili. Postale su popularne preko noći. Nosili su ih Steven Tyler, pjevač Aerosmitha, bivši predsjednik SAD-a George W. Bush i velika većina vaših i naših susjeda. Na krilima rasta ekonomije Crocs je prodao više od 100 milijuna pari u sedam godina i sve to dok mu se rugala cijela modna industrija.

John McCarvel Crocs
John McCarvel Crocs

Dolazak ekonomske krize

Kako su došli crni dani za sve nas, tako su i za Crocs. 2008. godine poduzeće je ostvarilo gubitak od 185 milijuna dolara i otpustilo više od 2000 radnika. Jedva su skupili milijune za pokrivanje duga. Crocs se u to vrijeme našao u vrlo neugodnoj situaciji. U skladištima su ostajale ogromne količine zaliha a ekonomisti su preračunavali dali je uopće moguće da poduzeće preživi. Crocs je klasičan primjer poduzeća koje plovi sa svjetskim gospodarstvom kažu stručnjaci. Kada ide svima ide i njima kažu.

 

Promjena politike tvrtke

Da bi se polako izvukli iz krize, u Crocsu su morali pronaći magičnu formulu za uspjeh. Nakon promjene u vodstvu poduzeća, Crocs je počeo proizvoditi raznolike modele kako bi privukao više kupaca, možda čak i onih kojima se Crocsice nikada nisu svidjele. Crocs je tako opet na zelenoj grani, a mi kupci imamo puno veći izbor legendarnih Crocsica. Pobjeda za sve, reklo bi se.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.