Kategorije
Info-fun

Dali gledate lokalni TV program?

TV program na lokalnom nivou

U koliko ste jedan od onih koji prate lokalne tv postaje, znajte da niste jedini. Čak niste ni u manjini. Lokalni tv program se je zadnjih godina višestruko proširio i danas postoji ogroman broj televizijskih kanala koji emitiraju svoj vlastiti program. Te lokalne televizijske postaje rade često na jako malom proračunu, pa se tv program kvalitetnije vrste na lokalnom nivou rjeđe viđa na malim ekranima. No svakako lokalnim televizijama nije namjera konkurirati ogromnim multinacionalnim televizijskim mrežama ili državnoj televiziji.

Tv Program
Tv Program

Odličan način za reklamiranje lokalnih poduzeća

Lokalne televizije imaju prednost baš u svojoj lokalnoj prirodi. Tv program na njima je prilagođen stanovništvu na prostoru na kojem se taj tv program emitira. Stoga je logično, da je najbolja reklama za lokalne poduzetnike baš tu, na lokalnoj televiziji, koja dopire do ciljne publike. One, za koju postoji najveća mogućnost da će posjetiti baš njihov restoran, auto mehaničku radionu ili urarstvo. Dobra strana reklamiranja na lokalnim televizijama je i puno niža cijena. Za 30 sekunda reklame ćete na nacionalnoj televiziji platiti nekoliko puta više nego na vašoj lokalnoj tv postaji.

Kvaliteta programa je u porastu

Kako godine prolaze, kvalitetan tv program je sve češća pojava na lokalnim televizijama. Još je uvijek rijedak, no bolje tv postaje, one koje u svoj program ulažu više novaca imaju već dosta dobar i gledljiv tv program. Hollywoodski filmovi i serije uvijek za nijansu podignu nivo, ma da su možda stare i pogledane više puta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *