Kategorije
Lifestyle

Dali je ulaganje u nekretnine još isplativo?

Nekretnine nekuda postaju bez vrijednosti

Desetljećima je vrijedilo pravilo da ulaganjem u nekretnine ne možete izgubiti. Svaka sljedeća generacija u obitelji uložila je svoj novac u kuću ili stan i obiteljsko bogatstvo je raslo i raslo. Vrijednost nekretnina je rasla i kako se čini, usprkos ekonomskoj krizi još raste. Ali ne svuda. U nekim dijelovima Amerike cijene nekretnina su toliko pale, da su kuće skoro bez vrijednosti. Kada pribrojite godišnji porez na nekretnine kuće ne vrijede ništa. To se događa u krajevima gdje je nekad vladala raskoš bogatih tvorničkih naselja, koja su bila izrađena za velike konglomerate kao što su General Motors i slični.

 

Nekretnine
Nekretnine

Pogled u budućnost

Ako bi imali sposobnost vidjeti što će se dogoditi sutra ili u bilo koje vrijeme u budućnosti, bilo bi prekrasno. Kako takva sposobnost ne postoji, prepušteno nam pogađanje što nas čeka u buduće. Doduše proučavanjem povijesti, mogli bismo povući par zaključaka oko isplativosti ulaganja u nekretnine. Kako znamo svakoj ekonomskoj krizi slijedi vrijeme gospodarske rasti ili rata. Kako rat u današnje doba nije ništa vjerojatniji nego prije 40 godina, možemo pretpostaviti da nakon par godina bijede slijedi gospodarska rast.

 

Ulažite u nekretnine dok su cijene niske

U Americi se kuće prodaju po par tisuća dolara. Čak se prodaju cijeli gradovi. Ako imate novaca kupite sve što je danas jeftino i čekajte na bolje dane, kada ćete vaše nekretnine prodati po višestrukim cijenama. Samo hrabro.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.