Kategorije
kuča Lifestyle

Dobra rasvjeta za udobniji dom

Dobra rasvjeta u domu veoma je važna kako bi vaš dom uvijek bio ugodan za boravak ili rad. Različiti dijelovi domova zahtijevaju različite vrste rasvjete, pa je važno da svaki prostor osvijetlite prema tome kako se prostor koristi. Poigrajte se različitim vrstama rasvjete u svom domu, kako bi vaš dom uvijek izgledao odlično.

rasvjeta u kuhinji

Vanjski prostor

Dobra rasvjeta vani često je velik izazov. Osim što je često teško pronaći pravo mjesto za rasvjetu, problem također može predstavljat i pronalazak rasvjete koja je dovoljno jaka za vanjski prostor. Ovisno o tome osvijetljavate li samo prilaz kući ili garažu, ili pak tražite rasvjetu za prostora za boravak, trebati ćete različite vrste rasvjetnih tijela. LED reflektori savršena su rasvjeta za prilaze i garaže, pogotovo ako imaju senzor pokreta. Ipak, tražite li rasvjetu za vanjski prostor u kojemu boravite, onda je bolji odabir kombinacija više manjih rasvjetnih tijela koja nisu toliko jaka.

Prostor za opuštanje i odmor

Spavaća i dnevna soba, kao i blagovaona, prostori su u kojima je dinamična rasvjeta veoma bitna. Prije svega, prostor treba prilagoditi vremenu kada se opuštate i uživate, stoga je važno izbjegavati jarku, direktnu i blještavu rasvjetu. Sjenila koja ublažuju svjetlo odlična su ideja za rasvjetu u tim prostorima, a također je pametno birati rasvjetna tijela koja su uperena u strop. Osim glavnog rasvjetnog tijela, dobro je također uložiti u više manjih rasvjetnih tijela, poput stolnih i podnih lampi i zidnih svjetala, koji će omogućiti da osvijetlite samo dio prostora.

Dobro osvijetljena radna površina

Rasvjeta u prostorima u kojima mnešto radite također je veoma bitna – kuhinja, kupaonica i radna soba traže dodatnu rasvjetu. Za takve prostore prije svega je važno dobro osvijetliti radnu površinu, na primjer s reflektorima. Rasvjetu je važno postaviti tako da tijekom rada sami sebi ne stvaramo sjenu, a najbolje je uložiti u rasvjetna tijela koja se mogu prilagođavati i namještati po potrebi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *