Dronovi se sve više koriste u komercijalne svrhe tra24

Oznake

Povezani postovi

Dronovi se sve više koriste u komercijalne svrhe

Dronovi su se pojavili na tržištu prije nekoliko godina i stekli mnoge poklonike. U početku su bili vrlo visoke cijene i malo koji prosječan korisnik si ih je mogao priuštiti. Konkurencija je učinila svoje i danas se dronovi mogu kupiti već za nekoliko stotina kuna. No, bitno je da ne očekujete čuda od takvih dronova. Oni se po mnogočemu razlikuju od onih puno skupljih dronova koji se danas koriste u komercijalne svrhe. A jedna od najvećih razlika je u vremenu autonomije. Oni najjeftiniji dronovi će nakon punjenja moći izdržati u zraku svega nekoliko minuta. A za ponovno korištenje ćete ih morati ponovo puniti. Oni skuplji modeli ipak imaju nešto duži period rada.

Korištenje u komercijalne svrhe

Oni nešto bolji i napredniji dronovi danas se koriste u razne komercijalne svrhe. Mogućnosti su nebrojene. Filmska industrija ih je odlično prihvatila i vrlo često se dronovi koriste pri snimanju filmova jer snimatelji pomoću njih mogu uhvatiti odlične kadrove. A za to je ponajviše zaslužna lakoća njihovim upravljanjem.

Osim toga, dronovi se danas često koriste i pri snimanju brojnih zanimljivih prigoda. Primjerice, brojni snimatelji svadbi su u svoju ponudu dodali i snimanje pomoću dronova. Na taj način mogu stvoriti još zanimljivije kadrove video zapisa i brojne zanimljive slike iz zraka.

Upravljanje i kamera

Dronovima koji se mogu kupiti u trgovinama može se upravljati na dva načina, pomoću daljinskog upravljača koji se dobiva uz njih ili pomoću posebne aplikacije na mobitelu. Neki korisnici ne vole koristiti mobitel za upravljanje, već isključivo poseban daljinski upravljač. Zato pri kupnji svakako provjerite što ćete točno dobiti u paketu, odnosno da li se dronom upravlja pomoću daljinskog upravljača ili mobitelom. Isto tako, provjerite i kvalitetu kamere, ako očekujete dobre fotografije i video zapise. Naravno, ako očekujete besprijekorne rezultate, tada ćete se morati odlučiti za one naprednije vrste dronova. Pogledajte ponudu Harvey Normana i odaberite svoj dron.