Kategorije
Obuća

Five Fingers tenisice pružaju osjećaj hodanja bez obuće

Kada su se na tržištu prvi put pojavile Five Fingers tenisice, malo tko im je predviđao uspješnu budućnost. Izgledale su potpuno drugačije od onoga na što su kupci navikli i upravo je to bio razlog zabrinutosti hoće li ovakav tip tenisica biti dobro prihvaćen ili ne. No, Five Fingers tenisice su postale i više nego popularna linija tenisica i danas je dostupno jako puno različitih modela.

Karakteristike

Osnovna karakteristika i ono po čemu ćete odmah prepoznati ove tenisice je njihov prednji dio. Za razliku od klasičnih tenisica koji imaju cijeli fiksni prednji dio, Five Fingers tenisice imaju utore za svaki prst. Kada obujete Five Fingers tenisice, imate osjećaj kao da hodate bosi, budući da vam se u svakom utoru nalazi po jedan prst.
Prilikom izrade koriste se razni materijali, ali osnovna zamisao ovih tenisica je da budu vrlo elastične što je uspješno postignuto. Ta elastičnost u kombinaciji s posebno dizajniranim prednjim dijelom za prste, čine ove tenisice vrlo udobnim za nošenje.

Rezultati nošenja Five Fingers tenisica

Tvrtka Vibram dugo je vremena lažno oglašavala Five Fingers tenisice kao učinkovito pomagalo za ojačavanje mišića. Iako su mnogi ljudi i sami posvjedočili da osjećaju promjenu u jačini mišića nakon dugotrajnog nošenja Five Fingers tenisica, to nikada nije službeno potvrđeno. To je za posljedicu imalu tužbu protiv tvrtke Vibram koja je proglašena krivim za lažno oglašavanje i morala kupcima isplatiti više milijunsku odštetu.
Tvrtka je nastavila dalje reklamirati Five Fingers tenisice kao revolucionarni proizvod, ali bez usporedbi s mogućim zdravstvenim poboljšanjima, kao što su ojačavanje mišiča i slično. Iako mnogi i danas smatraju da su im Five Fingers tenisice pomogle u zdravstvene svrhe, to nije dokazano. No, ono što je sigurno je da ove tenisice izgledaju drugačije od bilo kojih drugih tenisica, a isto tako i osjećaj prilikom nošenja je jedinstven.

http://www.tenisice.hr/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *