Kategorije
Sport

Five Fingers tenisice sa vama u proljeće – možete vi to?

 

Želite nešto novo? Želite nešto ludo? Želite nešto zanimljivo? Onda morate ovo proljeće preživjeti u Five Fingers tenisicama. Sada ste sigurno pomislili najprije, da možete i u vaše sadašnje tenisice postaviti svih pet prstiju, ali ne, ove tenisice su nešto sasvim novo, nešto sasvim drugo! Od kuda zapravo sve dolazi? Sve skupa se počelo proizvoditi za sve one, koji žele biti što više u dodiru sa prirodom, u dodirom sa onim, što se im nalazi pod nogama. Kao prvo, je to jako dobro za noge, jer na takav način jačate svoje mišiće, kao drugo je to dobro za kralježnicu, jer na takav način prisilite tijelo, da hoda ravno i pravilno, ali ipak, kod svega ovoga potrebno je nekoliko pažnje!

Zašto sada pored svega ovoga, spominjemo i pažnju? Dosta jednostavno – baš zbog toga, jer je ovo novost, pa se sada zamislite, što ste na svojim nogama nosili svih deset, dvadeset ili čak pedeset godina, ako ih toliko već imate. Naravno, neke obične tenisice, koje imaju debeo potplat. Sa njima ste svoje noge i potplate jako dobro zaštitili, pa kad ćete sada preklopiti na Five Fingersice, neće vam od prve biti baš najlakše. Iz toga razloga upozorenje – kad ćete prvi puta ovo proljeće krenuti u prirodu sa ovim tenisicama, pazite koliko i kako ih upotrebljavajte – počnite polako, sa kakvim kilometrom ili dva, a kad vidite, da ste se navikli na ovu novost, povećavajte dužine.

A kamo zapravo možete sa ovim tenisicama ovo proljeće? Sa njima možete praktički svugdje – ako ste jedan od onih, koji se bave sa trčanjem, onda možete svakako i na trening, ali kao što smo rekli, pažljivo. Za početak bi vam bilo pametno, da možda odaberete kakvu šumu za nekoliko prvih treninga, gdje je teren nekoliko mekaniji. Pored trčanja, možete sa njima i u planine, na šetnju sa voljenom osobom ili na kraju krajeva samo na domaći vrt, kad ćete ga ići zalijevati. Mogućnosti stvarno imate mnogo, pa ako ćete ih iskoristiti, uživajte u njima, uživajte u dodiru sa prirodom, uživajte u tome, kako je pod vašim nogama bilo, kad ste bili mališan i skoro sve ste radili bosi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *