Kategorije
Uncategorized

Helly Hansen nasljedstvo ide dalje

Početci Helly Hansen tehnologije Kada je norveški kapetan broda Helly Hansen počeo 1877. godine sa svojom ženom proizvoditi odjeću od kože, vjerojatno nije znao da će njegovo ime biti jedno od vodećih marki odjeće u svijetu. Sredinom 20. stoljeća …

Početci Helly Hansen tehnologije

Kada je norveški kapetan broda Helly Hansen počeo 1877. godine sa svojom ženom proizvoditi odjeću od kože, vjerojatno nije znao da će njegovo ime biti jedno od vodećih marki odjeće u svijetu. Sredinom 20. stoljeća poduzeće je patentiralo nekoliko inovacija koje su promijenile svijet odjeće. Od tro-slojnog materijala, preko Helox vodootporne membrane pa sve do flisa, Helly Hansen ostaje vodeća marka po inovacijama.

M.FUNDAMENTAL HH T-SHIRT

Višeslojni materijali pravi su izbor

Kroz mnogo godina Helly Hansen je usavršavao svoje proizvode. U sedamdesetim godinama prošlog stoljeća izmislili su materijal zvan LIFA. Savršen patent, koji je omogućavao radnicima i sportašima da su ostajali suhi i nakon napornog rada. Vlakna u LIFA materijalu propuštaju vlagu u smjeru od kože prema zraku, te na taj način osiguravaju suhu kožu i bolje odvođenje vlage. U osamdesetima izmislili su Helly Tech, tehnologiju koja omogućava materijalu da je prozračan, a uz to i vodootporan.

Nasljedstvo kapetana Helly-a još uvijek temelj svega

Za poduzeće Helly Hansen, nasljedstvo kapetana Helly-a još je danas ključ do uspjeha. Njihovu odjeću i opremu koriste vrhunski sportaši i avanturisti koji svoje vrijeme proživljavaju između ljudske volje i sila prirode. Kada su vremenski uvjeti najgori situacija definitivno zahtjeva najveći mogući stupanj zaštite i udobnosti. Kapetan Helly bio bi ponosan na proizvode koji se još danas izrađuju u njegovom avanturističkom duhu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.