Kategorije
Sci-Tech

Instagram – revolucija u izmjeni fotografija

Početak programa Instagram

Razvoj programske opreme za Instagram počeo je u San Franciscu 2010. godine. Michael Krieger i Kevin Systrom poigravali su se projektom mobilne fotografije nazvanim Burbn. Prvi produkt bio je lansiran u Appleovoj on-line trgovini App Store krajem 2010. U siječnju sljedeće godine Instagram je dodao opciju s kojom korisnika potiče da daje svojim fotografijama imena koja imaju značenje, umjesto da ih nazivaju jednostavno fotografija 1 ili foto 2. Tako fotografije postaju zanimljivije za ostale korisnike i radije ih pogledaju. Krajem 2011. godine Instagram je lansirao verziju 2.0.

 

Instagram
Instagram

Priča o uspjehu se nastavlja

Instagram je prikupio oko 7 milijuna dolara u obliku donacija i prikupio investitore sa svih strana. 2011. poduzeće je ocijenjeno na 25 milijuna dolara. Godinu kasnije Instagram izlazi i za Android. Od toga trenutka poduzeće postaje zanimljivo za puno više investitora i Instagram prikupi 50 milijuna dolara u samo jednome tjednu. U sljedeća tri mjeseca aplikacija je ocijenjena na Google Play sa strane 1 milijuna korisnika. To je do tada uspjelo samo još četvero aplikacijama. U tom trenutku Instagram vrijedi 500 milijuna dolara.

Instagram slike
Instagram slike

Facebook kupio Instagram za 1 milijardu dolara

Ove godine Facebook je kupio Instagram za 1 milijardu dolara i platio u gotovini i dionicama. Namjera je razvijati aplikaciju odvojeno od Facebooka i ne zaustavljati napredak i ubijati konkurenciju, kako je to objasnio Mark Zuckerberg, vlasnik Facebooka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.