Kategorije
Vijesti

Kako djecu oduševiti za tenis

Tenis pomaže u razvoju djece

Djeca. Imaju vaše oči, kosu, mali nosić, no, jesu li naslijedili i vašu strast za tenis? Nije ni bitno, ako im igru predstavite kao zabavnu, jednostavnu i dobar način za stjecanje prijatelja i druženje. U razvoju djece jako je bitno da se što više kreču. Tako savladavaju svoje tijelo i uče se koordinacije. Kod tenisa djeca nauče dobru koordinaciju tijela i očiju, pošto moraju pratiti lopticu i u pravom trenutku je udariti reketom i poslati je preko mreže. Tenis brzo utječe na razvoj djeteta u pozitivnom smislu i daje mu osjećaj samopouzdanja, koji stekne tijekom treninga i odigranih mečeva.

Tenis oprema
Tenis oprema

Neka igra, oduševit će se sam

Većinu sportova djeca počinju upoznavati kod kuće. Dali se radi o košarki, nogometu ili tenisu, sve najčešće započinje na vrtu iza kuće. Nema zabavnije igre nego one s mamom ili tatom. Udaranje lopte, bacanje na koš ili igranje stolnog tenisa. No, dali se i tenis može igrati na domaćem vrtu? Može, zahvaljujući današnjoj modernoj sportskoj opremi. Postoji vrsta načina na koji dijete samo, bez suigrača, može igrati tenis. Najjednostavniji je udaranje loptice uza zid teniskim reketom. Modernija varijanta je loptica na elastici, koja se nakon svakog udarca vrati smanjenom brzinom.

Potražite organizirane programe

Možda najbolji način da dijete zavoli tenis, je da ga upišete u organiziranu školu tenisa. Tamo će steći prijatelje i zabavljati se sa svojim vršnjacima. Ojačat će se njegov sportski duh i osjećaj za pravdu i poštenost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.