Kategorije
Sport

Kako izboljšati vaše trčanje? Evo nekoliko načina!

Mnogi misle, da je moguće neke stvari u sportu poboljšati samo sa više treninga. Nakon toga uzimate si više vremena, pa još više i više, a na kraju ništa nije bolje. Niste brži, niste izdržljivi, ne postižete boljih rezultata – pogotovo, kad je u pitanju trčanje! To je sport, u kojem možete stvarno trenirati svakog dana više, ali ovdje se postavlja pitanje, dali je to pametno, ako neke druge stvari radite pogrešno! Pa da bi sve skupa bilo što bolje, potrebno je početi od početka, od tehnike trčanja, pa nakon toga krenite do opreme u kojoj trenirate, a tek nakon toga, kad će vam biti sve na svome mjestu, počnite povećavati intenzitet treninga!

Ako ste i vi jedan od onih, koji su sa trčanjem počeli na stare godine, onda morate znati, da vaša tehnika trčanja sigurno nije pravilna – naravno, jer vas to do danas nitko nije učio. Da bi mogli sve to popraviti, jako je dobar način, da napravite video analizu – da vas netko posnima sa kamerom ili telefonom, a nakon toga dobro pogledate video snimak sa nekim stručnjakom, koji će vam savjetovati, kako kretati ruke, noge, cijelo tijelo! Kad znate svoje pogreške, počnite ih popravljati, a naravno, nikako ne smijete zaboraviti, da mora na vašim nogama i tijelu biti kvalitetna oprema, jer jedino uz nju nećete dobiti ozljede, koje se tako često dogode, kad netko mijenja tehniku treniranja.

Tako, sada znate što radite pogrešno, nakon toga ste nabavili tenisice, majice i sve ostalo, što će vam trebati za dobar trening, a sada dolazi na red povećanje treninga – ako ste do sada trenirali tri puta na tjedan, onda možete za početak dodati kakav trening ili dva. Odradite različite treninge – kratke i brze, pa intervalne, pa duga trčanja, koja su lagana ali vremensko dugo traju – sve to će vas dovesti do forme, koja će biti bolja i na sljedećim utrkama moći ćete postizati bolje rezultate. Ako ne vjerujte, počnite od početka, uzmite si nekoliko mjeseca i vidjet ćete, da će rezultati doći sami od sebe!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *