Kategorije
Sport

Kako kupiti odgovarajuće cipele?

Da li vam se dešavalo da kupite cipele koje vam posle ne odgovaraju? Moja sestra je jednom tri puta zamenila cipele zbog neodgovarajuće veličine! Dobro, to je možda već redak slučaj, ali ipak postoje detalji na koje morate paziti prilikom kupovine obuće. Jer, obuća je bitna za čoveka, koji u proseku dnevno pređe 18 000 koraka.

U kupovinu nove obuće najbolje je krenuti popodne ili uveče, jer se stopala tokom dana rašire od hodanja, toplote.

U prodavnici

U prodavnici je bitno da kada kupujete obuću, prošetate u njoj, da razmrdate prste. Najveći prst mora imati prostora da se razmrda, ali ne previše, obuća vam ne sme spadati. Isto tako, bitno je da obujete obe cipele, jer stopala ne moraju da budu sasvim jednakih veličina. Pazite i na to da pri kupovini nosite čarape koje ćete zaista nositi uz tu obuću. Na primer, tanke čarape za kupovinu cipela, ili deblje čarape za patike i sl.

Kako raširiti obuću?

Kako raširiti obuću? Inače, kada kupujete obuću, ne očekujte da će se ona previše raširiti. Ta ideja nije tako dobra, jer se to obično ne dešava baš kako mi mislimo. Ipak, postoje trikovi za širenje obuće! Jedan zanimljiv način je da u obuću stavite kesu sa vodom, tako da pokrije celu unutrašnjost cipele i zatim je stavite u zamrzivač. Kada se voda zamrzne, očvrsne i raširi cipelu.

Kupite obuću