Kategorije
Uncategorized

Kako ulaštiti vaše stare cipele

Kožne cipele na grubo očistite Kao prvo morate sa svojih starih kožnih cipela očistiti blato i prašinu. To možete učiniti mokrom krpom, no ako su cipele blatnjave možete ih oprati i vodom. Nakon toga ostavite cipele da se prirodno osuše u sjeni. N…

Kožne cipele na grubo očistite

Kao prvo morate sa svojih starih kožnih cipela očistiti blato i prašinu. To možete učiniti mokrom krpom, no ako su cipele blatnjave možete ih oprati i vodom. Nakon toga ostavite cipele da se prirodno osuše u sjeni. Nemojte ih sušiti fenom ili na radijatoru, pošto se od prevelike vrućine koža previše isuši i raspuca. Mokre cipele je nemoguće laštiti, stoga budite strpljivi i pričekajte da budu stvarno suhe. 

 

Nanesite pastu za cipele

Postoji puno različitih pasta za cipele, no sve su izrađene iz sličnih sastojaka. Odaberite onu koja po boji najviše odgovara vašoj obući. Nakon što ste očistili cipele od blata i prašine, na suhu kožu nanesite pastu. Četkom kružnim potezima premažite cipele i ostavite ih par minuta da se pasta upije. Budite precizni kod nanašanja paste i nanesite je svugdje, osim po potplatima. 

Laštenje do sjaja

Kada ste cipele premazali pastom i ostavili ih da se pasta upije, na redu je laštenje. Uzmite drugu četku, ne onu kojom ste namazali cipele pastom, i njome počnite četkati gornji dio cipele izrađen od kože. Nakon nekog vremena koža će se počet sjajiti. Vaš posao je završen kada četka na koži više ne ostavlja crte nego samo klizi preko glatke sjajne površine. Ako želite dojam ogledala, namočite pamučnu krpu u malo vode i polirajte dalje.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.