Kategorije
Odmor

Kampirajte opuštenije uz kvalitetan šator

Aktivni odmor postao je u zadnje vrijeme veoma popularan, a samim time povećala se potražnja i za šatorima. Planirate li dolaskom ljepšeg vremena neku avanturu u prirodi, evo nekoliko savjeta kako da odaberete savršen šator za sebe i svoje potrebe!

Prilagodite se uvjetima

Teško što može pokvariti kampiranje toliko kao loša priprema. Šatori koji propuštaju vodu ili nisu dovoljno prozračni mogu kampiranje pretvoriti u pravu katastrofu. Stoga prije kupnje šatora imajte na umu kada ćete ga i gdje koristiti. Šatori za ljeto generalno su napravljeni da budu laki i prozračni te vas zaštite od kratkog ljetnog pljuska, pa nisu primjereni za kampiranje u jesen ili proljeće, kada vas može dočekati dugotrajna kiša i vlaga, koje bi lako mogle ući i u sam šator, te vjetar koji ga može srušiti.

Koji Šator kupiti

Razmislite o težini

Postoje dvije vrste šatora prema tome kako su dizajnirani. Planirate li na kampiranje autom, onda se možete odlučiti za one veće, raskošnije šatore u kojima ćete možda čak imati i viška prostora. Ipak, ako ćete svoj šator nositi u ruksaku na leđima dok planinarite, vozite se biciklom ili se bavite sličnom aktivnosti, onda vam treba šator koji je što lakši i jednostavniji za prenošenje. Težina šatora ponajviše ovisi o njegovoj veličini i materijalu od kojeg su napravljene potporne šipke. Želite li putovati lakše i brže, svakako potražite opcije koje su lakše.

Dovoljno mjesta za sve

Na kraju, važno je ne pretrpati šator. Ako je on namijenjen za dvije osobe, nemojte očekivati da će u njega komforno moći stati više ljudi od toga. Radije uložite u šator koji je dovoljno velik za sve koji idu kampirati ili pak sa sobom ponesite više šatora, kako biste se uistinu i mogli odmoriti za vrijeme kampiranja, umjesto da se neugodno gurate u jednom natrpanom šatoru. Kampiranje bi, na kraju krajeva, trebalo predstavljati odmor i opuštanje, što ne treba zaboraviti.

Provjerite ponudo na stranici https://www.hervis.hr. 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *