Kategorije
Sport

Kratka odječa za trčanje

Dolazi ljeto i sa njome nekoliko više temperature, koje če naša tijela grijati i napraviti jih, da se znoje. Ako ste jedan onih, koji ne mogu mirovati i trčanje je sport, kojim se bavite zimi i ljeti, onda svakako trebate odječu, koja če vama u ljetnim danima omogučiti lakše disanje vaše kože. Majice sa kratkim rukavima, kratke gačice i još neke druge stvari, če vama svakako puno koristiti, kako bih vaše trčanje u vručim danima bilo što lakše i udobnije. Najbitnije kod svega ovoga je to, da vaše tijelo mora disati jer ako ne diše, onda se previše energije troši na hlađenje tjela, umjesto za sportsku aktivnost.
Kao što vidite, odječa kod trčanja ima vrlu veliku ulogu. Ako ste previše obučeni, onda je vaše tijelo na udaru velikih vručina i znoji se više, nego što mu je treba. Reakcija tijela je onda takva, da počinje svoju energiju trošiti na hlađenje, kako ne bih zadobili neki vručinski udar, a kad se troši energija na hlađenje, sve manje te energije ostaje za potrebe trčanja. Da do ovog nepotrebnog procesa nebih došlo, potrebno se je pametno obuči i svakako na sebe metnuti što manje odječe, koja vam kroz sport neče trebati i koja če vašemu tijelu nuditi toplinu, koja vama kroz visoke napore nije potrebna.
Ako ste se odlučili za trčanje, onda je svakako vrlo bitno, da se o nekim stvarima dobro informirate i sa njima se upoznate. Mnogi ljudi misle, da če sa znojenjem izgubiti neke kilograme, ali to nije istina. Tako čete samo izgubiti vodu iz tijela, a tu dolazi do velike mogučnosti za dehidraciju. Mnogo bitnije kod svega toga je, da se pametno obučete, te svu svoju energiju potrošite za trčanje, a ne za neke druge stvari, koje če vašemu tijelu donjeti slabosti, a ne kvalitetu, pa zato na sebe obucite lagane gačice, majicu i kakvu kapu, te otiđite na trening, to če vama sigurno pružiti sve ono što trebate za svoje tijelo.

http://www.tenisice.hr/