Kategorije
Odmor

Lijepo spavajte u vreći za spavanje

Vreča za spavanjeVrijeme za ljetne pustolovine u prirodi sve je bliže, pa mnogi od nas iz ostava vade svoje šatore i drugu opremu za kampiranje. Čak i ako se na kampiranje planirate uputiti ljeti, bez vreće za spavanje ne valja ići u nove ljetne pustolovine, pa stoga ovo ljeto uložite u vreću za spavanje u koju se možete pouzdati!

Prepoznajte obilježja

Kod kupnje vreće za spavanje veoma je bitno da kupujete model prilagođen uvjetima u kojima planirate kampirati. Bez vreće za spavanje, na kraju, nema ni ugodnog kampiranja ni lijepog sna. Vreće za spavanje prije su bile kategorizirane prema sezonama – na ljetne, trosezonske (za proljeće, ljeto i jesen) te četverosezonske. Ipak, kako četverosezonske vreće za spavanje nisu učinkovite u ljetnim uvjetima, ova se terminologija više ne koristi, a sve vreće za spavanje danas se vrednuju na nekoliko različitih skala.

Temperatura i komfor

Najjasnija skala po kojoj se vreće za spavanje mjere je razina komfora – što je ocjena veća, to će vreća za spavanje biti sveukupno udobnija. Nakon toga, tu su i tri oznake temperatura – gornja i donja razina te ekstremna razina. Gornja i donja razina označavaju temperature na kojima vreća za spavanje nudi ugodnu temperaturu za spavanje, bez znojenja ili pothlađivanja. Ekstremna razina je pak temperatura na kojoj vreća za spavanje nudi zaštitu do 6 sati prije smrzavanja – ova mjera služi samo za izvanredne situacije!

Pakiranje je lako

Jednom kada odlučite koja vam razina komfora i zaštite od temperature treba, pozornost treba obratiti i na druga svojstva vreće za spavanje. Prije svega, koliko ju je lako spakirati. Što vreća nudi veću zaštitu, to će ona biti deblja i zauzimati više prostora u vašoj naprtnjači, no moguće je pronaći modele koji su posebno dizajnirani kako biste uštedjeli na prostoru. No, imajte na umu kako takve vreće za spavanje često imaju nešto višu cijenu od onih običnih. Kupite vrećo za spavanje na stranis hervis.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *