Kategorije
Uncategorized

Manolo obuća

Manuel Blahnik Rodríguez, poznatiji pod imenom Manolo, značajan je španski dizajner obuće. Posebno je postao kroz seriju Seks i grad, jer je Carrie Bradshow (Sarah Jessica Parker) kroz čitavu seriju nosila i hvalila obuću koju je Manuel dizajnirao…

Manuel Blahnik Rodríguez, poznatiji pod imenom Manolo, značajan je španski dizajner obuće. Posebno je postao kroz seriju Seks i grad, jer je Carrie Bradshow (Sarah Jessica Parker) kroz čitavu seriju nosila i hvalila obuću koju je Manuel dizajnirao. Pre toga je bio poznat samo uskom krugu ljudi, poznavaocima mode.

Prema anketama iz 2007. godine, žene su Manolo obuću ocenile kao obuću u kojoj bi išle i na Mont Everest. Zanimljivo je i da bi 37 procenata od 2000 žena išlo na bandži skakanje samo da dobija Manolo obuću do kraja života. 

Ipak, popularnost je čudna stvar. Moguće je da ste jednog dana na vrhu, dok vas drugog zaborave. Tako je i Manolo obuća imala različite periode (ne)popularnosti, i nije uvek bila na vrhu, ipak za Manolo obuću se oduvek vezuje dostojanstvenost, kvalitet, kreativnost, jednostavnost.

Ko danas nosi Manolo obuću?

Kate Moss je na dan udaje nosila Manolove bele sandale Godichefac, koje su u isto vreme jednostavne i nesvakidašnje. Osim ove poznate manekenke, u Manolo obući su se pojavljivale i Mila Jovović, Ashley Olsen, Charlize Theron i mnogi drugi. Manolova obuća je odličnog dizajna, modernog i jednostavnog, u isto vreme, njegova obuća je i sasvim posebna, jednostavnih boja, zanimljivih kombinacija, a pre svega udobna. Kako im je cena izuzetno visoka za obuću koju može da priušti većina ljudi, kupuju je oni koji imaju i stila i novca, ili samo novca. 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *