Kategorije
Sport

Maske za ronjenje savršene za istraživanje dubina

Teško je koji fenomen toliko ugodan i opuštajući kao istraživanje morskih dubina u miru i tišini mora. Ipak, kako biste mogli roniti ugodno, važno je da imate ronilačku masku koja vam odgovara i kvalitetna je, kako se tijekom ronjenja ne biste stalno morali boriti s vodom.

Udobna maska veoma je važna

Uživate li u ronjenju na duže vrijeme, onda znate da je udobna maska najvažnija kako bi iskustvo bilo ugodno. Maske za ronjenje ne bi vas smjele štipati, stiskati ili se pak urezivati ulice, pritiskati vam nos ili čelo ili na bilo koji drugi način biti neudobne. Osim što vam duže vrijeme nošenja može izazvati glavobolje, neudobne maske za ronjenje loše su i jer ako ne pristaju licu savršeno mogu propuštati vodu jer ne prianjaju kako treba.
Zato masku za ronjenje svakako isprobajte prije kupnje, u trgovini. Provjerite ima li mjesta gdje vam ona ne pristaje uz lice kako bi trebala, a onda obavite i test prianjanja. Stavite masku na lice bez da ju pričvrstite, dok gledate u strop. Udahnite na nos te pogledajte u pod. Ako maska i dalje odgovara vašem licu, odabrali ste dobro.

Maske za ronjenje

Održavajte masku za ronjenje

Nakon što kupite masku za ronjenje, važno je i kako ju održavate. Magljenje stakala maski za ronjenje najveći je problem s kojim se susreću mnogi. Većina maski za ronjenje na staklima ima silikonsku zaštitu koju je potrebno maknuti. Iako postoji nekoliko načina, najpopularniji je lagano i precizno spaljivanje silikona, koje možete napraviti na primjer upaljačem. Pri tome pazite da se ne ozlijedite ili pak ne oštetite masku.
Nakon što spalite silikonski premaz, operite masku od čađi. Nakon toga, trebali biste moći roniti bez brige i magle! Ako se zamagljivanje nakon nekog vremena ponovno pojavi, u pomoć vam mogu pristići i sredstva za odmagljivanje, zubna pasta, dječji šampon, sapun ili deterdžent za posuđe, koji će smanjiti ili zaustaviti zamagljivanje stakala na maski za ronjenje.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *