Kategorije
kuča

Mikrovalna pećnica za svaku kuhinju

Mikrovalne pećnice danas su gotovo nezaobilazan dio svake kuhinje. Iako se mogu koristiti i za spravljanje jela, danas je njihova najčešća funkcija podgrijavanje. Ipak, ona su vrijedan dodatak koji će vam zasigurno dobro doći u kuhinji.

Snaga

Kada birate mikrovalnu pećnicu dvije glavne informacije o kojima morate voditi brigu su njena snaga i kapacitet. Snaga mikrovalne pećnice ponajviše ovisi o tome za što ju planirate koristiti. Za osnovno podgrijavanje i odmrzavanje manjih namirnica dovoljno vam je izmeðu 600 W i 800 W snage. No, ako pak planirate u svojoj mikrovalnoj pećnici odmrzavati veće komade mesa, radije se odlučite za 900 W ili više. Ipak, ako vam je u planu u njoj pripremati jela, onda pećnica snage ispod 1200 W nikako nije za vas.

Kapacitet

Snaga i kapacitet mikrovalne pećnice usko su povezni, generalno, što je veća snaga to je veći i njen kapacitet. Planirate li u njojpodgrijavati jelo ili pak grijati vodu za kavu ili čaj, onda ona ne mora imati velik kapacitet. Ipak, on je veoma bitan za kuhanje – mikrovalna pećnica u kojoj planirate kuhati trebala bi imati kapacitet od barem 25 l, kako biste u nju mogli staviti lonce i posude u kojima se može spravljati jelo. Ipak, mikrovalne pećnice velikih kapaciteta nezgodne su za brza podgrijavanja ili na primjer pečenje kokica, stoga se kao neka zlatna sredina preporučuje kapacitet od 20 l.

Funkcije

Svaka mikrovalna pećnica dolazi s nekim osnovnim funkcijama poput podešavanja vremena i snage pečenja, funkcije za odleðivanje i rotirajući tanjur. Ipak, mogu se pronaći i modeli koji nude više. Neke dolaze s već predefiniranim programima za pripremu osnovnih jela, bilo da se radi o čaju, kokicama, pizzi ili pak otapanju mesa. Takvi programi odlični su za uštedu vremena i energije. Dječja zaštita takoðer je bitna dodatna zaštita, jer štiti djecu prilikom neopreznog korištenja mikrovalne pećnice.

Provjerite mikrovalne pećnice u Harvey Norman

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *