Kategorije
Sport

Namjena trek bicikla

Kada govorimo o trek biciklima, tada je važno imati na umu da govorimo o hibridu između gradskog i mountain bicikla. Pritom, kod ove vrste bicikla, naglasak je na sportskoj vožnji, a manje na gradskoj vožnji do posla. Trek bicikl pogodan je za povremeni odlazak u prirodu te je zbog toga i multifunkcionalan.
Ipak, treba imati na umu kako se trek bicikl ne može koristiti za velike spustove i na potpuno neravnim terenima, za to je MTB ipak bolji izbor. Obratimo li pozornost na udobnost, važno je znati kako je kod vožnje ovog tipa bicikla položaj tijela bolji te je vozaču dosta udobnije nego na isključivo sportskom biciklu. Ali, manje mu je udobno nego na isključivo gradskom. Na trek bicikle moguće je ugraditi dodatnu opremu.

Karakteristike trek bicikla

Posebnost trek bicikla je zapravo u njegovoj hibridnosti. Trek bicikli su spoj MTB-a i cestovnog bicikla što im omogućava lagano skretanje s ravnih staza bez straha od gubitka kontrole ili oštećenja bicikla. S obzirom da je idealan za vožnju kombiniranim podlogama, od ceste i asfalta do makadama i različitih puteljaka, trek bicikli odgovaraju najvećem broju korisnika te su stoga najprodavaniji.
Ono što ih također odlikuje su veliki i tanki kotači te grublji profili guma. Upravo veliki i tanki kotači ovoj vrsti bicikla donose brzinu i udobnost što izostaje kod MTB-a. Grublji profili guma omogućavaju vožnju po neravninama i skretanje sa staze kako bi se što bolje istražila skrivena područja.

trek bicikl

Korisni savjeti za kupnju

Ako ste odlučili kupiti trek bicikl, postoje neke stvari na koje morate obratiti pozornost. Kotači bi trebali biti jednako veliki kao kod trkaćih modela, a gume bi trebale biti deblje i opremljene za vožnju po nepristupačnim terenima. Ručke bi trebale biti ravne zbog povećanja aerodinamičnosti, ali i zbog udobnosti. Za još ugodniju vožnju, pobrinite se da vaš trek bicikl ima blatobrane i nosače tereta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *