Kategorije
Sport

Nike moderna tehnologija

Tehnologija u svjetu sporta ide svakako dana naprijed i razvija se. Prave se novi materiali, koji su sve tanji, sve lakši i kroz koje naša koža sve bolje diše. Bistvo takvih materiala je, da što brže donesu znoj na vanjsku stranu majice ili kojeg drugog proizvoda, te tako omoguče mu, da se što prije osuši. Kao i svi drugi svjetsko poznati proizvađači, tako je i Nike svake godine u koraku sa modernom tehnologijo. Razvijaju materiale za svoju odječu, ali svakako moraju razvijati i nove tehnologije kod tenisica. Tako je Nike u posljednje vrijeme sve svoje snage usmjerio u razvije Lunarglide tehnologije, sa kojom je osvoji srca mladih ljudi, koji vole sportsku opremu.
Lunarglide tehnologija je kod Nikea značila, da su morali iz svojih tenisica izvaditi zračne jastuke, koji su se u zadnjem desetlječu tako rado pojavljivali i nadomjestiti jih sa posebnom pjenom, koju je za njih razvila NASA. Pjena, koju su razvijali u svom svjemirskom programu zove se LunarLon, te je napravljena od posebne smjese, koja omogučava, da je naš korak kod hodanja ili kod trčanja maksimalno ublažen i da dio energije, koja se uloži u korak uzvrati u naše noge i odriv, te nam tako omoguči, da noge dižemo lakše i brže. Kod Nikea su tako dobili tenisicu, koja je odlična tako za hodanje, kao i za rekreativno trčanje.
Vrlo bitno kot te Lunarglide tehnologije je isto i to, da je Nike u njima omogučio ugradnju senzora za mjerenje prehodane ili pretrčane dužine. Taj senzor se preko bezžične veze spaja sa vašim iPodom i na njemu možete nakon vaše šetnje ili treninga pogledati, kako dobro i kvalitetno ste trenirali. Nike je na takav način ubio dvije muhe odjednom, napravio je odličnu tenisicu, koju su počeli tražiti mnogi, kako bih njihov korak bio što bolji i napravio je tenisicu, koja je ljudi oduševali sa mogučnostju pračenja njihovog napredka kod treninga. Sa svime time pogodili su stvarno u puno.

http://www.tenisice.hr