Kategorije
Info-fun Vijesti

Njemački autoklub najveći u Europi

Njemački autoklub ili ADAC

Njemački autoklub je najveći u Europi i od svibnja 2012 ima više od 18 milijuna članova. Osnovan je bio 1903. godine pod imenom Savez njemačkih motornih vozača. U 1911. godini bio je preimenovan u Njemački autoklub ili ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil Club). ADAC je član organizacije FIA i organizira mnoge utrke raznim vozilima, među kojima nađemo i Europski Grand Prix i 24 sata Nürburgringa.

 

Autoklub ADAC
Autoklub ADAC

Pomoć na cesti je osigurana

Njemački autoklub je ogromna organizacija i između ostalog posjeduje i pravu flotu vozila i mehaničara za pomoć na cestama. Zovu ih žuti anđeli, pošto su sva njihova vozila obojena u žuto. Postaje ADAC-a po Njemačkoj su strateški pozicionirane, pa je pomoć osigurana u roku od 15 minuta od bilo kuda ih nazvali. Za najnedostupnije lokacije autoklub ima u svojoj floti i 44 helikoptera. Tako vam nude pomoć i u planinama. Svim vozilima upravljaju osposobljeni mehaničari i stručnjaci.

 

Na drugoj ste strani Zemlje? Nema problema.

Članovi autokluba mogu zatražiti pomoć na bilo kojem djelu naše planete. ADAC posjeduje i manju flotu aviona na reaktivni pogon. U slučaju nesreće ili ako se jako loše osjećate autoklub će se za vas pobrinuti jako brzo. Pokupit će vas gdje god jeste i dostaviti vas u njemačku bolnicu, a tamo će se za vas pobrinuti najbolji liječnici. 2004. godine, kada je ogroman plimni val zalio Tajland, ADAC je avionima u Njemačku preveo više tisuća njemačkih turista.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *