Kategorije
Sport

Nogomet, najvažnija sporedna stvar na svijetu

Nogomet je najgledaniji sport

Danas postoji ogromno sportova kojima se mnogi bave, na dnevnoj bazi se izmišljaju novi, postoje varijacije na poznate sportove i sportovi koje bi se teško tako nazvalo. Među svim tim igrama nogomet je najgledaniji i najomiljeniji sport na cijelome svijetu. Prati ga više od 3,5 milijarde ljudi, što je približno polovica cijele populacije na našoj planeti. Taj veliki broj navijača, igrača i ljubitelja nogometa nam govori i o tome, koliko je nogomet zapravo raširen po planeti. Gotovo nema kulture gdje ne bi znali za nogomet.

Nogomet je najgledaniji sport
Nogomet je najgledaniji sport

Ostali sportovi daleko su iza nogometa

Za usporedbu, kriket je drugi najpopularniji sport, zahvaljujući pretežno Indijcima, Pakistancima, i Australcima, a prati ga gotovo dvije i pol milijarde ljudi. Najgledaniji individualni sport je tenis s milijardu obožavatelja, a slijedi mu stolni tenis s oko 900 tisuća gledatelja. Kada te brojeve usporedimo s najvažnijom sporednom stvari na svijetu, ustanovimo da je nogomet ipak klasa za sebe.

Najpopularniji nogometni klub

Najpopularniji nogometni klub je Manchester United, a njegova baza navijača ocjenjuje se na 450 milijuna ljudi. Klub vrijedi više od 1,9 milijarde dolara i tako prelazi vrijednost klubova kao što su Real Madrid ili Dallas Cowboys. Nogomet tako nije samo zanimljiv za pogledat, nego se radi i o jako unosnom poslu u kojem se godišnje okreću vrtoglave svote novaca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.