Nogomet se često povezuje s unosnim ugovorima igrača tra24

Oznake

Povezani postovi

Nogomet se često povezuje s unosnim ugovorima igrača

Nogomet je jedan od sportova koji ima jako mnogo poklonika diljem svijeta. Upravo ta popularnost, igračima nogometa je tijekom zadnjih godina omogućila potpisivanje vrlo unosnih ugovora o kojima su nekada igrači nogometa mogli samo sanjati. Tako iznosi koje danas dobivaju neki od poznatijih igrača za odanost jednom klubu izgledaju gotovo nestvarni. Nerijetko se tako radi o iznosima koje osoba s prosječnom plaćom neće zaraditi za svoj cijeli radni vijek. Mnogi tako zamjeraju igračima da se premalo trude, a previše razmišljaju o novčanim iznosima.

Nogomet i navijači

Za veliku popularnost nogometa i određenih klubova najviše su zaslužni navijači. Postoje brojni navijači koji „žive“ za svoj klub, odnosno prate ga na svim utakmicama, bilo da se radi o domaćim utakmicama ili gostovanjima. Tako su se tijekom godina stvorile određene navijačke skupine, odnosno navijači jednog kluba su se okupili i stvorili svoju navijačku skupinu. Takve navijačke skupine najčešće zajedno odlaze na utakmice te zajedno bodre svoju ekipu. Često se na tribinama mogu vidjeti i njihove razne koreografije.

No, nogomet i navijači se često povezuju s nasilničkim ponašanjem i huliganizmom. Posljednjih nekoliko godina se tako stvorila određena netrpeljivost između određenih navijačkih skupina koja često rezultira neredima kada igraju te ekipe. Mnogi pojedinici iz tih navijačkih skupina, prilikom odlaska na utakmice, traže samo način za izazivanje nereda, dok je sam nogomet sporedna stvar. Nažalost, takve stvari se često događaju i izvan granica zemlje iz koje te navijačke skupine dolaze pa to postaje međunarodni problem. Takvi pojedinci u tom slučaju dobivaju zatvorske kazne, no najveću štetu trpi ekipa, odnosno njihov ugled u svijetu.
No, ipak je puno više navijačkih skupina koje su usredotočene samo na nogomet i navijanje te nisu sklone nikakvom izazivanju nereda. Zbog takvih navijačkih skupina i njihovog doprinosa nogometu, užitak je otići na stadion i uživo pogledati nogometnu utakmicu.