Kategorije
Sport

Nogomet u dvorani

Kad ljeto prođe i kad vani zahladi, nogomet se seli iz zelenih terena u dvorane, gdje je mnogo toplije i udobnije. Za treniranje i za igru u dvorani potrebna je posebna obuća, koja se razlikuje od one, koju upotrebljavamo vani na travi. Na travi se koristi kopačke, koje imaju na potplatu čepove, a u dvorani se koriste tenisice, koje su u velikoj večini napravljene od kože i imajo na potplatu surovu gumu. Sa takvim tenisicama igranje je vrlo udobno, jer je kretanje na parketu mnogo lakše i brže, što nam omogučava posebna potplat, koji se ne kliže.

Među najpoznatijima markama koje se koriste za igranje nogometa u dvorani su Kelme, Adidas, Nike, pa u posljenje vrijeme i Joma, koja se je razširila po Europi a dolazi iz Španjolske, gdje je igranje malog nogometa vrlo poznato i omiljeno. Najpoznatiji igrači u dvorani uvjek koriste najkvalitetnije cipele, jer sa njima je igra mnogo bolja, kad se možete kretati brzo, kontrolirati loptu kako sami želite, rolati je, driblati i zabijati golove kako vi hočete. Ako na nogama nemate neke dobre tenisice, lopta če biti nekontrolirana, klizat če vam se teren i potrošit čete mnogo snage za sve drugo, što vam nije potrebno.

Ako ste se odlučili, da čete pozimi igrati nogomet i svoje treninge preselite u dvoranu, onda vam je udobna, kvalitetna i poznata obuća neizbježna, jer samo sa njome čete moči odraditi dobar trening i tako zaštiti svoje noge pred ozljedama, koje se vam mogu desiti zbog prevelikog gubitka snage zbog klizanja i suvišnog trčanja po terenu. Tek kad čete nabaviti prave tenisice i sa njima iztrčati na parket ili umjetnu travu u dvorani, saznat čete kako dobar ste igrač i kako dobro možete odigrati neku utakmicu ili rekreacijski trening.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *