Kategorije
Sport

Oprema za nogomet u dvorani

Mnogima poznat sport je nogomet, ali velika večina ljudi ga poznaje iz televizije, gdje ga može pratiti po večini iz zelenih terena, gdje se igra veliki nogomet, na velike golove i sa jedanajst igrača na terenu na svaki strani. Međutim, pored ovog velikog, među nogometašima poznat je i onaj mali nogomet, kojeg se igra na malom terenu, na manjim golovima, a gdje igrači sa loptom stvaraju sva moguča čuda. Oprema za nogomet na tim manjim terenima vrlo je slična, ali se u nekim sitnicama jako razlikuje od one igre na travnjaku.

Nogomet u dvorani igra se u večini na parketu ili na umjetnoj travi. Jer svaka takva dvorana ima krov, moraju lopte biti malo drukčije od onih, sa kojima se igra vani. Lopta je dio opreme za nogomet, a ona za dvoraski mora biti nekoliko manja i što je najbitnije, ne smije se jako odbijati, da ne bih previše skakala. Isto tako razlika je i u obući, koju se koristi u dvorani. Tenisice u dvorani imaju na podplatu surovu gumu, koja koristi, da se na parketu igrač ne kliže, te da može vrlo brzo mjenjati strane kretanja. Pored lopte i tenisica, u večini opremu za nogomet u dvorani, koristimo isto kao i vani, što znači, da nam trebaju kakve gačice, majica, dres i čarape, i več možemo izači na teren.

Nogomet je tako igra, koju možemo igrati u svako doba ljeta, možemo je igrati vani na travi, ili unutra u dvorani ili nekom balonu, pa tako nemojte razmišljati, kad vam treba neka nova oprema za nogomet, kupite je i metnite na sebe, jer sa njome čete nahraniti svoju dušu, kad čete se zabavljati na terenu i zabijati golove, te tako svojim prijateljima pokazati, tko je najbolji igrač i tko najbolje proigrava na velikom ili na malom terenu, na travi ili u dvorani.