Oznake

Povezani postovi

Optimizacija internetskih stranica – tko vam treba za nju?

Danas, kad je moderno, da svatko ima svoju Internet stranicu, jako je bitno i to, da vas ljudi pronađu. Ako vam na stranicu nitko ne dođe, od nje nemate nikakve koristi. Znači, ili ćete morati jako puno oglašavati ili pak ćete morati napraviti nešto na području, kojemu kažemo optimizacija internetskih stranica. Danas se o tome sve više priča, ali stvari još uvijek nisu dovoljno jasne – za sve one, koji imate svoje stranice, to je projekt, sa kojim se svi žele pomaknuti što više u Google tražilici ili ostalim tražilicama. Ali kako to postići, što raditi, da bi vam to uspjelo? Neke stvari možete napraviti sami, ali za neke ćete vjerojatno trebati pomoć. Idemo dalje, da vam pojasnimo.

Znači, ako ste došli tako daleko, da vas je počela zanimati optimizacija internetskih stranica, onda ste vjerojatno već i pročitali nešto o svemu tome. Neke stvari ćete moči napraviti potpuno sami – na primjer, ako se vam na stranici nalaze jako velike slike, smanjite ih, ako na stranicu niste dodali već jednu godinu neki novi sadržaj, napravite to i naravno puno toga drugoga možete napraviti potpuno sami. Ali ipak, ako ćete sve to raditi, prije ili kasnije će vam trebati i pomoć kakvog programera, koji će pogledati HTML kod stranice, da bi ona radila što bolje, što više optimizirano, da bi ona bila što brža. Kad sredite brzinu, potrebno je ići dalje!

Odmah nakon brzine, trebat će vam i tako zvani „backlinkovi“. To su zapravo linkovi iz drugih stranica, koje nisu vaše, na vašu stranicu – takvi linkovi su za Google jako dobar znak, da je vaša stranica kvalitetna i ako ih imate dosta, to je dobro za vas. Znači, da bi to postigli, morate biti u kontaktu sa drugim ljudima, koji na primjer imaju svoje blogove i na njima raditi tako zvani „guest posting“. Naravno, to je samo jedan od načina, kako doći do kvalitetnih linkova – ako ćete malo pretraživati Internet, upoznati ćete još mnoge druge načine za raditi sve te stvari. Snađite se i sve to će vam sigurno jako dobro koristiti.

Više