Kategorije
Uncategorized

Peko- vodeća hrvatska tvrtka obuće

Kako i sam naslov govori Peko je hrvatska tvrtka koja je specijalizirana za proizvodnju različite obuće. Iako njihova tvrtka broji svega 250 zaposlenika, nalaze se na vrhu po kvaliteti i broju proizvoda godišnje. Cijelo svoje postojanje, sjedište …

Kako i sam naslov govori Peko je hrvatska tvrtka koja je specijalizirana za proizvodnju različite obuće. Iako njihova tvrtka broji svega 250 zaposlenika, nalaze se na vrhu po kvaliteti i broju proizvoda godišnje. Cijelo svoje postojanje, sjedište tvrtke jest u Splitu, a početak svog stvaranja počinju 1992. godine kada je tvrtka nosila ime Peko-Dal d.o.o. Svoje su ime promijenili 2006. godine  u sadašnje Peko d.o.o. Tvrtka je i dobar pokazatelj uspješne suradnje dviju država, Hrvatske i Slovenije, jer su vlasnici podijeljeni, tj. Slovenija je većinski vlasnik. Njihovo je poslovanje izrazito uspješno, radi čvsto postavljenih ciljeva i uske suradnje sa mnogim mladim dizajnerima.

 

Jedna od tih perspektivnih i vrlo nadarenih mladih dizajnerica jest i Anamarija Asanović. Prva asocijacija koja nam padne napamet kada čujemo njeno prezime jest bivši nogometni reprezentativac Aljoša Asanović, koji je njen otac. Radi poznate obitelji, njena dokazivanja i rad mora biti još uporniji jer se uvijek nalazi pod budnim okom mnogih novinara i modnih kritičara. Upravo je ona dizajnirala zadnju kolekciju obuća, točnije ženskih štikli za Peko. Svoju je kolekciju nedavno predstavila i u Splitu, svom rodnom gradu. Kolekcija se sastojala od visokih štikli jarkih boja koje su odisale ženstvenošću i još više zablistale radi manekenki koje su ih predstavljele.

 

Rad Anamarije Asanović dobiva same pohvale, od zadovoljnih kupaca i ženskih osmijeha, do kritičara koji joj prognoziraju vrlo uspješnu, ne samo regionalnu, nego i međunarodnu karijeru. Puno govori i da njenu obuću nose i najpoznatije hrvatske zvijezde, pa ne sumljamo da će jednoga dana, u njima zablistati i kakva svjetski poznata zvijezda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *