Kategorije
Sci-Tech

Playstation 3 ili kratko PS3

PS3 najuzbudljivija konzola nove generacije

Kada je konzola za igranje igrica marke Sony nazvana Playstation prvi put izašla, odmah je postala hit među svim generacijama. U 11. mjesecu 2006. godine se je u Japanu po prvi put na policama pojavio Playstation 3, konzola koju kratko nazivaju PS3. Popularnu platformu Playstation Japanci su pokupovali brže od novih iPhonova. Kasnije se je PS3 počeo prodavati na američkom tržištu a još kasnije i na hrvatskom. Oni koji su imali priliku iskusiti najnoviju generaciju konzola za igranje igrica kažu, da je PS3 daleko najuzbudljiviji komad tehnike u trgovinama.

 

Playstation 3
Playstation 3

Konkurencija je zdrava za razvoj

Direktna konkurencija konzoli PS3 su Microsoft Xbox 360 i Nintendo Wii. Oba dvije su jako dobre konzole i svakako spadaju u istu klasu kao i PS3, no, nije sve u tehnici nego i u samom iskustvu igranja. Nintendo Wii je zanimljiv pošto se igranjem možete pošteno oznojiti. Microsoftov Xbox 360 je sličniji PS3 ali kako kažu korisnici, neki od njih posjeduju oba modela, PS3 je daleko napredniji. Da nije bilo konkurencije, razvoj bi vjerojatno bio puno sporiji, pa bi možda PS3 bio na policama par godina kasnije.

 

Playstation Slim za izbirljive

Za najizbirljivije korisnike je Sony 2009. godine predstavio PS3 Slim, model koji je tanji od regularnog i ponosi se tišim procesorom. U isto vrijeme je Sony promijenio i logotip Playstation-a i približio ga tradiciji legendarnih starijih modela PS-a

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.