Kategorije
Uncategorized

Pobrinite se da vaša obuća ostane kao nova

Obuća se ne nosi mokra Ako je vaša obuća mokra, izbjegavajte je nositi. Nema veze ako se radi o kožnim cipelama ili tenisicama iz umjetnih materijala, mokra obuća prije će se raspasti. Obuću ne sušite na radijatoru Mokre cipele nikad ne sušite na …

Obuća se ne nosi mokra

Ako je vaša obuća mokra, izbjegavajte je nositi. Nema veze ako se radi o kožnim cipelama ili tenisicama iz umjetnih materijala, mokra obuća prije će se raspasti.

Obuću ne sušite na radijatoru 

Mokre cipele nikad ne sušite na radijatoru. Kožne cipele će se previše isušiti i koža može raspucati. Isto vrijedi za sušenje cipela na suncu. Umjesto toga, ostavite da se vaša obuća osuši prirodnim putem u sjeni. 

Ne u perilicu za rublje

Koja god obuća se opere u perilici za rublje nikad više nije ista. Operite vaše cipele ili tenisice na ruke, sa krpom i malo octa. Obuća se u perilici za rublje mnogo brže uništi i nakon par pranja cipele će biti neupotrebljive.

Iskoristite stari novinski papir

Stari novinski papir možete upotrijebiti kod sušenja obuće, tako da mokre cipele napunite papirom. Novinski papir će na sebe vući vlagu i čuvati cipele suhima. Kada se obuća ne upotrebljava, novinski papir može održavati oblik cipela te im tako dodatno produžiti životni vijek.

Soda bikarbona protiv neugodnog mirisa

Kako bi uklonili neugodan miris iz obuće, očistite ih iznutra pomoću sode bikarbone. Provjereno uklanja neugodan miris  iz cipela i učini ih svježijima. U koliko posjedujete više pari cipela, preporučuje se da ih izmjenjujete dnevno. To će produžiti životni vijek svih pari cipela i pripomoći k smanjenju neugodnog mirisa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.