Ponešto za svakoga na skijalištima u Sloveniji ruj19

Oznake

Povezani postovi

Ponešto za svakoga na skijalištima u Sloveniji

Odlazak na skijanje mnogima je postala glavna zanimacija zimi. A o cjelokupnom dojmu skijanja i zimovanja, najviše ima utjecaj odabir skijališta. A kada je riječ o odabiru, tu se mišljenja skijaša najviše razilaze. Svatko ima određene stvari koje su mu bitne kod odabira skijališta. Nekima je bitna što veća površina prekrivena skijaškim stazama, nekima je bitna blizina skijališta, a nekima će glavni razlog za odlazak na određeno skijalište biti dobra dodatna ponuda. Oni koji žive u blizini Slovenije, samim time riješili problem s udaljenosti i skijališta u Sloveniji će im biti odličan izbor. No, nije samo blizina ono što će dobiti tim odabirom. Skijališta u Sloveniji nude i jako mnogo staza, prilagođene svima, brojne dodatne sadržaje, odlične smještajne kapacitete i još mnogo toga.

Raznolikost staza

Pogledate li mnoštvo skijališta u Sloveniji koje se nude skijašima te zbrojite li kilometre uređenih staza svih tih skijališta, dobit ćete respektabilnu brojku. Bez obzira za koje se skijalište odlučite, trebali biste imati na rasploaganju dovoljno staza za uživanje. Razlika je uglavnom u težini staza. Naime, neka skijališta u Sloveniji su prilagođenija onima s nešto manje skijaškog znanja, dok su neka prilagođenija onima koji već znaju jako dobro skijati. Zato prije odabira skijališta svakako provjerite ponudu. Najjednostavnije ćete to učiniti putem Interneta gdje ćete jednostavno pronaći sve detaljne inormacije u svakom skijalištu, zajedno s podacima o težini staza.

Raznolikost smještaja

Iako ima mnogo skijaša koji vole otići na jednodnevni izlet na skijanje, ima više onih koji na skijanju vole provesti nekoliko dana. Skijališta u Sloveniji su odlično pripremljena za takve skijaše te im se na samom skijalištu ili u neposrednoj blizini nudi veliki izbor smještaja. On se uglavnom sastoji od apartmana i hotela, uz još poneke drugačije tipove smještaja, poput bungalova. Cijene variraju ovisno o luksuzu i udaljenosti do staza. Najveću cijenu naravno možete očekivati boravkom u hotelu, no višu cijenu opravdavaju i razne dodatne usluge u hotelu, kao i mogućnost prehrane u restoranima. Mnogi se ipak radije odlučuju za usluge privatnog smještaja u apartmanima gdje za dosta manju cijenu dobivaju odlične smještajne jedinice. Naravno, u tom slučaju ne mogu računati na neke dodatne usluge kao u hotelu.

skijanje - pohorje

Raznolikost dodatnih sadržaja

Skijališta u Sloveniji prije svega nude odlične mogućnosti za skijanje, lijepo uređene staze prilagođene različitim tipovima skijaša. No, danas to skijašima nije dovoljno, već tijekom svog odmora traže i razne druge dodatne sadržaje. Mnogi hoteli tako nude razne dodatne usluge, koje uz nadoplatu mogu koristiti i oni koji nisu njihovi gosti. Primjerice, usluge wellnessa su vrlo popularne te ćete ih vjerojatno pronaći na svakom skijalištu. Ili u sklopu nekog hotela ili kao samostalnog centra. Jedan od odličnih primjera kada je riječ o kombinaciji takvih usluga sa skijanjem je skijalište Rogla. Osim što nudi sve što i ostala skijališta, u neposrednoj blizini se nalaze i terme Zreče. Tamo možete uživati u brojnim wellness uslugama, ali se i opustiti kupanjem u zatvorenim bazenima. Mnogi se upravo zbog te odlične kombinacije odlučuju za Roglu kao odabir svog idealnog skijališta u Sloveniji.
Od ostalih usluga koje skijaši vole vidjeti na skijalištima su svakako i razni ugostiteljski objekti. Bez obzira radi li se o barovima, kafićima, restoranima, skijališta u Sloveniji pružaju veliki izbor. Oni su uglavnom otvoreni tijekom cijelog dana te se u bilo koje vrijeme možete okrijepiti nekim toplim ili hladnim napitkom. A prava zabava u mnogim od tih objekata započinje navečer kada se organiziraju razne zabave. A mnogi skijaši će reći da su upravo te zabave ono što im dugo ostane u sjećanju.

Skijališta u Sloveniji su još uvijek relativno cjenovno povoljan izbor u odnosu na skijališta u okolnim državama pa ako se ne možete odlučiti, svakako pogledajte što vam Slovenija može ponuditi.