Kategorije
Sport

Povijest badmintona

Badminton spada u vrlo stare sportove. Prema nekim teorijama, vjeruje se da se igrao i prije više od 2000 godina, no prva pisana sačuvana pravila su iz 19. stoljeća. Naime, prvi badminton klub osnovan je u Engleskoj 1877.g., a engleski badminton savez je 1893.g. objavio prva pisana pravila badmintona. U određenoj mjeri, ta pravila su vrlo slična i današnjim važećim pravilima.
Glavna organizacija koja danas određuje pravila i organizira natjecanja je BWF koja je osnovana 1934.g. O popularnosti ovog sporta govori i činjenica da je od 1992.g. postao olimpijski sport.

Potrebna odlična fizička sprema

Iako se možda na prvi pogled tako ne čini, za badminton je potrebna odlična fizička sprema, tj. igrači moraju biti u odličnoj formi. Sama igra i izmjena udaraca je vrlo dinamična i igrači tijekom odigravanja poena gotovo uopće ne miruju, već su stalno u pokretu. Profesionalni igrači zbog toga osim redovitog treniranja provode i puno vremena u teretani, ali i s aerobnim treninzima, kao bi mogli izdržati velike fizičke napore tijekom meča.

Badminton

Reketi za badminton

Reketi za badminton se oblikom razlikuju od teniskih rekata i uglavnom ih ne biste trebali zamijeniti. Osnovna razlika između reketa za badminton je u žicama, odnosno u njihovoj debljini. Napetost žica se također može regulirati. Profesionalci uglavnom koriste veću napetost žica od rekreativaca. No, ako ste rekreativac, ne morate se previše zamarati s debljinom žica ili njihovom napetošću. Jednostavno krenite igrati i uživajte u igri.

Odjeća i obuća za badminton

U trgovinama danas možete pronaći brojne odjevne predmete koji su namijenjeni badmintonu, no činjenica je da vam zapravo ne treba više od kratkih hlača i majice te prikladnih tenisica koje će vam omogućiti brze promjene smjerova. Tražite li pak najbolje opcije, provjerite ponude brojnih trgovina sa sportskom odjećom i obućom i odaberite profesionalne komade odjeće i obuće. Ali nemojte zaboraviti da vam to neće biti od pomoći, ako niste u dovoljno dobroj kondiciji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *