Kategorije
Sport

Pozdravite ljeto uz prave koturaljke

Toplo vrijeme je već stiglo, a s njime i sezona zabave na otvorenom. Želite li uživati u toplim sunčanim danima i olakšati si putovanja na nešto dalje destinacije, onda su koturaljke savršen ljetni dodatak za vas. Ipak, želite li doista uživati u svim radostima rolanja, onda je kupnja kvalitetnih koturaljki veoma bitna, jer samo s koturaljkama koje odgovaraju vašem stopalu možete se rolati bez brige!

koturaljke

Prave koturaljke

Kupnja koturaljki dosta je slična kupnji cipela. Zato se u kupnju koturaljki svakako uputite osobno. Koturaljke prije svega probajte, i provjerite jesu li vam one udobne, i jesu li prave veličine. Dobre koturaljke trebale bi podržati gležanj, no ne bi vas smjele žuljati. Provjerite i osovinu – što je ona dulja to će rolanje biti lakše, a koturaljke stabilnije. Noga u cipeli koturaljke ne bi smjela „plivati“, no provjerite također imate li dovoljno prostora za prste.

Sigurna vožnja

Ako već imate odgovarajuće koturaljke, onda je za sigurnu vožnju prije nove sezone na koturaljkama važno napraviti servis kotača i kočnica. Prije svega, provjerite koliko su kotači potrošeni. Oni mekši troše se lakše od onih tvrdih, no bez obzira na tvrdoću svako toliko dobro je zamijeniti kotače. Kotače na koturaljkama mijenjajte tako da prvi zamijenite s trećim, a drugi s četvrtim kotačem, a slobodno mijenjajte pozicije i s lijeve na desnu koturaljku, kako biste osigurali jednakomjerno trošenje kotačića.

Vožnja bez nesreća

Na kraju, planirate li se krenuti rolati, imajte na umu kako je i to neka vrsta vježbe. Stoga, prije no što stavite koturaljke na noge svakako se zagrijte, pogotovo ako se planirate voziti na koturaljkama dulje vrijeme. Također, nakon koturanja dobro se i istegnuti. Koturanje je jedan od najsigurnijih sportova, koristite li za vrijeme koturanja sigurnosnu opremu – štitnike za ruke, laktove i koljena te kacigu. Uz dobro kontroliranje brzine, rolanje na koturaljkama biti će zabava i dobra tjelesna aktivnost bez rizika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *