Kategorije
Obuća

Pravilnim odabirom kopački biti ćete još efikasniji na nogometnom terenu

Kopačke od vas neće učiniti vrhunskog nogometaša, ali mogu vam pomoći da igrate efikasnije i da budete sigurniji od ozljeda. Mnogi ne pridaju mnogo značaja kupnji novih kopački pa nakon kupnje nisu zadovoljni. Zato je potrebno obratiti pažnju na nekoliko činjenica prije nego krenete u kupovinu.
Odabir kopački ovisno o poziciji na kojoj igrate
Kada krenete trenirati nogomet ili ga krenete samo rekreativno igrati, kroz neko vrijeme ćete ustanoviti koja pozicija na terenu vam najviše odgovara. U tih nekoliko prvih početnih treninga, treneri mogu procijeniti da li biste bili dobri kao napadač, krilo, obrambeni igrač ili pak golman. Nakon toga, možete potražiti kopačke koje su namijenjene toj poziciji. Napadači bi tako trebali uvijek tražiti vrlo lake kopačke koje će im omogućiti veću brzinu i okretnost zbog pozicije na kojoj igraju. Slična stvar je i s kopačkama za igrače na krilu budući da oni često moraju mijenjati smjer. Obrambeni pak igrači trebaju čvrste kopačke kako bi se što više zaštitili od ozljeda budući da će imati mnogo kontakta sa suparničkim igračima. Za golmane se rade posebne kopačke koje im omogućuju odlično trenje, ali i jednostavnu brzu promjenu smjera koja im je potrebna.
Veličina kopački
Kao i kod klasičnih tenisica, vrlo je bitno da kupite kopačke odgovarajuće veličine. No, preporuka je kupiti nešto malo veći broj od onog koji vam savršeno odgovara. Razlog je taj što ćete prilikom igranja vrlo vjerojatno nositi i čarape i štucne pa ukoliko ste kupili kopačke koje jedva obujete s jednim čarapama, kasnije biste mogli imati problema. Mnoge kopačke se danas u trgovinama mogu pronaći u velikim rasponu brojeva. I dok su kod klasičnih tenisica ti brojevi uglavnom cijeli, kopačke su dostupne i u nekoliko brojeva s neznatnom razlikom, poput brojeva 45.5 ili 45 1/3. Zato svakako u trgovini isprobajte nekoliko različitih brojeva kako bi pronašli onaj odgovarajući.

www.hervis.hr/store/Svijet-sporta/Nogomet/Kopa%C4%8Dke/c/3_fussball_fussballschuhe

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *