Kategorije
Info-fun

Punta Križ je raj za nudiste

Punta Križ i nudistički kamp Baldarin

Nudistički kamp Baldarin nalazi se na najjužnijem rtu otoka Cresa, na području nazvanom punta Križ. Daleko od vreve svakodnevnog života nudisti mogu uživati u savršenom odmoru. Kamp je popularan među nudistima zbog svoje udaljenosti od gradova i buke, koja može za vrijeme turističke sezone biti doista velika. Kamp je okružen kristalno čistom vodom Jadranskog mora i prava je oaza mediteranskog hrasta i maslina. Uz lagani vjetrić klima je na tom mjestu jako ugodna.

Punta Križ
Punta Križ

Staro pastirsko selo pretvoreno u kamp

Područje zvano punta Križ nekad je bilo poznato po pastirima. Nudistički kamp Baldarin zapravo se nalazi na mjestu gdje je nekad stajalo pastirsko selo. Kako su se stari stanovnici prestali baviti pastirstvom i otišli tražiti posao na kopno ili u grad, zapuštena pokrajina pomalo se zarasla divljim grmljem i drvećem. Turizam je broj jedan biznis na otoku, pa nije ni čudo da se ovakav komad netaknute prirode nije održao predugo. Zbog svoje udaljenosti od civilizacije bio je idealan za turiste koji vole samoću.

Punta Križ Sex
Punta Križ Sex

 

Priroda ostaje lijepa kao nekada

Na sreću turisti su obzirni i trude se očuvati prirodu prirodnom. Punta Križ je poznat po svojoj predivnoj netaknutoj flori i fauni. Nemojte se iznenaditi ako ćete šetnjom naići na jelena lopatara ili srnu, a uz obalu često ćete u moru zapaziti pokojeg dupina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.