Oznake

Povezani postovi

Razne veličine tableta

Kada su se prije nekoliko godina tableti prvi puta pojavili na tržištu, mnogi im nisu predviđali dobru budućnost. To su bili uređaji s dimenzijama ekrana nešto većim od mobitela, no nisu omogućavali telefoniranje, već su služili isključivo za rad u raznim programima, pregledavanje Interneta i slično. Stručnjaci su mislili da to neće privući veliki broj ljudi, budući da mobiteli ipak nude puno više, doduše s nešto manjim dimenzijama. No, vrijeme je pokazalo da su pogriješili i tableti su danas vrlo popularni uređaji.

Mogućnosti i veličine

Tableti napreduju iz godine u godinu, po performansama su sve jači te zbog toga se mogu koristiti u razne svrhe. Svojom veličinom predstavljaju neku sredinu između mobitela i laptopa ili stolnih računala. Veličine tableta se mjere u inčima i one predstavljaju dijagonalu ekrana. Od onih manjih veličine oko 7 inča pa do onih s veličinima preko 10 inča, svatko će pronaći onaj koji mu najviše odgovara. Naravno, puno je ugodnije raditi na većem ekranu. No, što su tableti veći, to su i nezgrapniji ako ih morate držati u ruci. A također ih je i teže prenositi, ako ih često nosite s jednog mjesta na drugo. Zato svatko mora odlučiti koji su mu prioriteti te prema tome kupiti tablet odgovarajuće veličine.

Tableti nekima služe za zabavu i povremeni rad. Primjerice, zbog veličine ekrana, brojne igrice na tabletu izgledaju puno bolje nego na mobitelu te ih je lakše igrati. A s druge pak strane, tableti mnogima služe za pregledavanje internetskih stranica koje je puno ugodnije nego na mobitelu s malim ekranom. Imate li pak tablet nešto većih dimenzija ekrana, možete na njemu koristiti i razne programe koje inače koristite i na vašem računalu. Upravo zbog svih tih mogućnosti, tableti su danas vrlo popularni uređaji, a razvoj tehnologije i razne dodatne mogućnost će ih zasigurno učiniti i još popularnijim u budućnosti. Pogledajte ponudu na stranici  https://www.harveynorman.hr.