Kategorije
Info-fun

Recept za sirup od ružmarina

Sirup od ružmarina ide odlično uz naranče

Kada pravite sirup od ružmarina, imajte u vidu da ima ružmarin jako jak miris i okus, te ga ne trebate puno. 3 do 6 grančica biti će dovoljno za pripremu pola litre odličnog sirupa. Sirup od ružmarina odlično ide uz mediteransku hranu i agrume, a posebno se sklada s okusom naranča. Pokapajte ga malo preko svježe narezanih naranča i pustite da vas okus ponese na mediteransku obalu.

Rožmarin
Rožmarin

Recept je jednostavan

Narežite i operite par grančica ružmarina. Sirup možete pripremiti od narezanog ružmarina ili listiće odvojite od grančica i malo ih narežete, da puste od sebe više arome. Trebat će vam približno 3 žličice usitnjenog ružmarina. Zatim u 200 ml vode usipajte 200 gšećera i kuhajte sve dok se šećer u vodi potpuno ne otopi. Nakon toga u vrelu vodu bacite na sitno nasjeckani ružmarin i miješajte približno pet minuta. Mješavinu stavite na stranu i pričekajte da se ohladi. Ocijedite sirup da u njemu ne bude listića ružmarina, stavite u frižider i sirup od ružmarina je gotov.

 

Torta s ružmarinom

Sirup od ružmarina može u frižideru stajati više od tjedan dana. Kada pripremate tortu, čačkalicom napravite rupice u biskvitu i prelijte ga sirupom. Neki biskvit u toj fazi već nazivaju tortom od ružmarina, no, vi možete dodati još kremu od limuna ili po vrhu naribajte bijelu čokoladu. Dobar tek.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.